Hírek

Brutál pörgős új előzetest kapott a 007 Nincs idő meghalni

Végre láthatjuk a legújabb James Bondot is.

James Bond most már tényleg célegyenesben a mozik felé. (Ha minden jól megy) novemberben érkezik a legújabb 007-es film, a Nincs idő meghalni, amihez most jött egy új ütős előzetes, amelyben Rami Malek torz arcát és ijesztő maszkját is jól megnézhetjük végre.

A 25. James Bond film egyike volt azon alkotásoknak, amiknek anno még tavasszal a koronavírus miatt eltolták a premierjét. Egyes filmekkel ellentétben azonban (lásd Mulan vagy Tenet) a 007 Nincs idő meghalnit már a kezdetekkor egy biztonságosabbnak tűnő időpontra halasztották: ez lett a november közepe.

És noha felelőtlenség lenne biztosra mondani, hogy bő két hónap múlva beülhetünk majd mozizni, bízzunk a legjobbakban! Az biztos, hogy az MGM és a Universal egyelőre nem szívesen nyúlna a frissített bemutatóhoz: a várakozást növelendő pedig egy új előzetest is kiadtak, amelyből még többet tudunk meg az érkező alkotásról.

A Cary Joji Fukunaga (A törvény nevében, Beasts of No Nation) rendezte újabb felvonás jegyzi Daniel Craig utolsó Bond szereplését, így a film mérföldkőnek is számít a franchise világában.

Craig mellett visszatér Léa Seydoux, Christoph Waltz, Naomie Harris, Ben Whishaw, Jeffrey Wright és Ralph Fiennes is. Újoncként kapjuk Ana de Armast, a főgonosz szerepében pedig az Oscar-díjas Rami Malek. A történet szerint Bond visszavonultan él és hátrahagyta kémes napjait, amikor egy régi barát segítségért fordul hozzá, hogy együtt vegyék fel a harcot a Malek által alakított terroristával szemben.

Az új James Bond bármilyen bőrszínű lehet, de nő nem – nyilatkozta a széria producere

A forgatókönyv megírása azonban nem volt egy egyszerű menet: a történeten Fleming karakterei alapján hárman is dolgoztak, míg a forgatókönyv végül hat alkotó nevét is magán viseli. Utolsóként hozták be Phoebe Waller-Bridge-et, aki további zseniális alkotásai mellett is a Megszállottak viadala című sorozattal bizonyította már, mennyire fekszik is neki az eszpionázsos, akicódús kémes vonal.

A legújabb James Bond, a 007 Nincs idő meghalni november 19-én kerül a hazai mozikba.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés