Hírek

Brutál sztárparádéval jön jövőre Wes Anderson új filmje, a The French Dispatch

Ha Wes Anderson, akkor nagy sztárok. Nincs ez máshogy a The French Dispatch esetében sem. A különc rendező legújabb filmjét a Fox Searchlight vette meg, ami így kapott is egy 2020-as premierdátumot.

Wes Anderson a kortárs filmgyártás egyik vizuálisan legerősebb rendezője, aki híresen ragaszkodik bizonyos sztárokhoz, másokat pedig szeret egy-egy film erejéig foglalkoztatni. Legutóbb 2018-ban jelent meg mozifilmje, ami bár nem egyedülállóan, de az alkotótól egy kicsit meglepően animációs munka volt. A Kutyák szigete nemcsak két Oscar-jelölést zsebelt be, de Berlinben legjobb rendezői díjat is hozott Andersonnak.

Csodabogarak kalandjai makettországban – Wes Anderson portré

A termékeny rendező pedig hála az égnek továbbra sem pihen: legújabb, 10. filmjéről már jó ideje érkeznek a kisebb hírek és castingolások, mostanra azonban teljesen célegyenesbe került a projekt. A The French Dispatch címen futó alkotást a Fox Searchlight Pictures vásárolta meg, akik korábban több ízben is összeálltak már az alkotóval. Állítólag a film már idén elkészül, de a stúdió csak jövőre vinné moziba, így a premierdátum várhatóan 2020 első hónapjaira esik majd.

A film egyébként kicsit eltér az alkotó korábbi alkotásaitól, mivel antológia-szerűen több rövidebb történetet fűz majd egybe. A közös téma az újságírás lesz, a stúdió pedig azt nyilatkozta, hogy a film egy fikciós 20. századi városban játszódik majd egy szerkesztőségben és a megjelent cikkek kelnek életre a filmvásznon.

Wes Anderson filmjei Z-A

És hogy ezúttal kiket látunk majd a precízen megkomponált, színorgiákkal vadított képkockákon? Visszatér többek között Bill Murray, Adrien Brody, Owen Wilson, Willem Dafoe, Saoirse Ronan és Tilda Swinton. Hozzájuk csatlakozik Benicio Del Toro, Elisabeth Moss, Kate Winslet, Christoph Waltz, Rupert Friend, Frances McDormand, Jeffrey Wright, Timothée Chalamet, Léa Seydoux, Mathieu Amalric, Lyna Khoudri, Stephen Park és Lois Smith. Úgyhogy a szereplőgárdára egy szavunk se lehet!

Ennyi sztárral igazából az a csoda, hogy egyáltalán elkészült a film, ugyanakkor pont emiatt reálisabb is, ha a film több különálló történettel dolgozik, hiszen nem kell egyszerre 15 A-listás színészt foglalkoztatni a forgatáson.

A The French Dispatch forgatókönyvét természetesen ismét maga Anderson írta, a kamera mögött pedig a rendezőre oly jellemző vizuális világ örökös megteremtője, Robert D. Yeoman áll. Minden adva van tehát egy újabb kiváló alkotáshoz, csak győzzük kivárni a jövő évet.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com