Hírek

Brutális számokat hozott a Hang nélkül 2. a mozikban

Az elmúlt hétvégén a Szörnyellától várták, hogy a legnagyobb bevételt fogja hozni az amerikai mozikban. A papírforma azonban borult: John Krasinski horrorja, a Hang nélkül 2. lett a legtöbb bevételt hozó film címének győztese, péntektől vasárnapig 48,4 millió dollárt hozott a konyhára, mindezt kizárólag Észak-Amerikában.

Ezzel pedig nem csupán az előzetes várakozásokat sikerült felülmúlnia a John Krasinski rendezésében és Emily Blunt főszereplésével készült folytatásnak, de egyenesen rekordot is döntött. A Hang nélkül 2. ugyanis a maga 48, 4 millió dollárjával a legnagyobb bevételt hozó mozifilm lett a járványhelyzet által sújtott elmúlt egy évben. Ez a bizonyos második rész ráadásul – sok más filmhez hasonlóan, amely az elmúlt egy-másfél évben került volna bemutatásra – igencsak döcögős múltra tekinthet vissza: az eredeti premierdátum több, mint 14 hónappal ezelőttre, 2020 márciusára volt kitűzve.

Nagy reményeket fűztek a Szörnyella nyitányához, amely végül a Hang nélkül 2-nek „mindössze” nagyjából felét hozta, kb. 21,3 millió dollárt

ugyanabban a három napban. Az IndieWire mindehhez hozzáfűzte, hogy mivel az USA-ban a hétfő nemzeti ünnep, ennélfogva szabadnap, érdemes megvárni a mai számokat is, mivel az előzetes becslések szerint együtt a négy nap alatt 58,5 millió dollár is összejöhet a Hang nélkül 2-nek. Ez a nyitány bevétel szempontjából leköröz minden észak-amerikai mozibemutatót – a Godzilla Kong ellen kivételével – az elmúlt 15 hónapban, beleértve a Tenetet és a Croodék: Egy új kort is.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com