Hírek

Bryan Fuller készíti a Péntek 13. előzménysorozatát

A klasszikus horror-franchise szerelmesei boldogan vehetik tudomásul, hogy jó kezekbe kerül a Péntek 13. előzménysorozat: Hannibal, a Halottnak a csók és a Star Trek: Discovery atyja, Bryan Fuller vállalta magára a Crystal Lake című széria kreátori feladatait. 

A ma már klasszikusnak számító istálló 1980-ban indította első lovát, ami tizenkét film, egy televíziós sorozat, több regény, képregény, sőt videojáték után készíti a Peacocknál a franchise előzménysorozatát. A történet központi figurája, Jason Voorhees, a hokimaszkos mészáros, aki rendszerint az idilli Crystal Lake környéki táborban gyilkol (kivéve a ritka New York-i vagy űrbéli kiruccanásokat) – innen hát az új széria címe, Crystal Lake

Az elmúlt évek botránytól volt hangos a franchise körül, ugyanis amikor a Paramounttól a New Line-hoz kerültek a jogok, egy éveken át tartó szerzői jogi vita indult az eredeti film rendező-producere, Sean S. Cunningham és az eredeti forgatókönyvíró, Victor Miller között. Májusban ugyan Miller győzedelmeskedett, mégsem lehet teljesen elégedett az ítélettel: ő kapta meg ugyan az irányítást a forgatókönyv és az eredeti karakterek felett  – ám nem tartozik hozzá sem a Péntek 13. cím, sem a felnőtt Jason koncepciója, sőt még a hokimaszk sem, amelyet csak a harmadik filmben vezettek be. Ezek a jogok Rob Barsamianhoz, a Peacock új sorozatának executive produceréhez kerültek, így azok jó eséllyel felbukkannak majd a szériában.

Barsamian úgy jellemzi az A24-nél készülő prequelt, mint ami nagyon hasonlít a Bates Motelhez, Alfred Hitchcock 1960-as horrorklasszikusa, a Psycho előzménysorozatához. A sorozatot Bryan Fuller jegyzi majd kreátorként, aki nagyon lelkes a projektet illetően: „10 éves koromban fedeztem fel a Péntek 13-at a Famous Monsters magazin oldalain, és azóta is ezen a történeten jár az eszem. Ha horrorról van szó, az A24 magasra teszi a lécet, és feszegeti a határokat, és nagyon örülök, hogy az ő zászlajuk alatt fedezhetem fel a Crystal Lake táborhelyeit.” 

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com