Hírek

Újabb férfiak állítják, hogy tinédzserként szexuális kapcsolatuk volt Bryan Singerrel

A Bohém rapszódia és az X-Men rendezőjének múltjáról a The Atlantic című lap készített tényfeltáró cikket.

A lap 12 hónapon át nyomozott Bryan Singer után, ezalatt több mint 50 személlyel készítettek interjút. Többen azt mondták, a rendezővel való találkozás „pszichés sérültté, drogfüggővé, depresszióssá és PTSD-ben szenvedővé” tette őket.

A megkérdezettek közt volt egy férfi, aki azt állította, 17 éves volt, amikor 1997-ben egy buliban lefeküdt Singerrel a rendező házában. Másikuk ugyanebben az évben 15 éves volt, amikor lefeküdt Singerrel egy Beverly Hills-i házban. Mindketten azt mondták, az ekkor 30 év körüli Singer tudta, hogy kiskorúak, miközben Kaliforniában a beleegyezési korhatár 18 év. Egy harmadik férfi, Victor Valdovinos azt mondta, 13 évesen statisztált Az eminens című filmben, amikor Singer megfogdosta a nemi szervét – összegezte a Deadline.

Singer ügyvédje, Andrew B. Brettler azt mondta, a rendezőt soha nem tartóztatták le vagy vádolták meg bármilyen bűncselekmény miatt, és Singer kategorikusan tagadja, hogy bármikor is kiskorú fiúkkal lett volna szexuális kapcsolata. A cikk szerzői válaszul azt írják, Singerről az a kép rajzolódik ki, hogy „egy zaklatott ember, aki szereti sérülékeny tinédzserekkel körülvenni magát, főleg olyanokkal, akik eltávolodtak a családjuktól. A forrásoktól azt tudtuk meg, hogy Singer nem egyedül cselekedett: barátok és szövetségesek látták őt el fiatal fiúkkal. A szakma pedig indirekt módon falazott neki, hiszen korlátlan hatalommal ruházták őt fel.” A szerzők szerint több forrásuk azért nem vállalta a nevét, mert félnek, hogy a vallomás tönkretenné a karrierjüket.

Bryan Singer egyébként tudta, hogy cikk készül róla,

októberben az Instagramon írt arról, hogy szerinte felelőtlenség úgy hamisan vádaskodni, hogy a mai közhangulatban ez könnyedén tönkreteheti bárki életét.

A rendezőt két héttel a Bohém rapszódia befejezése előtt rúgták ki az immár Oscar-jelölt film éléről. Bár a neve rajtamaradt a stáblistán, rendezői Oscar-jelölést nem kapott, és a Golden Globe-tól is távol maradt. A következő bejelentett filmje a Vörös Szonja képregény-adaptációja, ami bizarr módon egy erőszak áldozatává váló szuperhősről szól.

Korábban Cesar Sanchez-Guzman vádolta meg azzal a rendezőt, hogy 2003-ban, 17 évesen megerőszakolta őt egy jachton – ez az ügy még függőben van. Előtte pedig Michael Egan állította, hogy Singer többször megerőszakolta őt Hawaiin 1999-ben, amikor Egan 17 éves volt – ezt a vádat aztán ejtették, miután Egan ellentmondásba keveredett a vallomásában.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com