Hírek

Újabb férfiak állítják, hogy tinédzserként szexuális kapcsolatuk volt Bryan Singerrel

A Bohém rapszódia és az X-Men rendezőjének múltjáról a The Atlantic című lap készített tényfeltáró cikket.

A lap 12 hónapon át nyomozott Bryan Singer után, ezalatt több mint 50 személlyel készítettek interjút. Többen azt mondták, a rendezővel való találkozás „pszichés sérültté, drogfüggővé, depresszióssá és PTSD-ben szenvedővé” tette őket.

A megkérdezettek közt volt egy férfi, aki azt állította, 17 éves volt, amikor 1997-ben egy buliban lefeküdt Singerrel a rendező házában. Másikuk ugyanebben az évben 15 éves volt, amikor lefeküdt Singerrel egy Beverly Hills-i házban. Mindketten azt mondták, az ekkor 30 év körüli Singer tudta, hogy kiskorúak, miközben Kaliforniában a beleegyezési korhatár 18 év. Egy harmadik férfi, Victor Valdovinos azt mondta, 13 évesen statisztált Az eminens című filmben, amikor Singer megfogdosta a nemi szervét – összegezte a Deadline.

Singer ügyvédje, Andrew B. Brettler azt mondta, a rendezőt soha nem tartóztatták le vagy vádolták meg bármilyen bűncselekmény miatt, és Singer kategorikusan tagadja, hogy bármikor is kiskorú fiúkkal lett volna szexuális kapcsolata. A cikk szerzői válaszul azt írják, Singerről az a kép rajzolódik ki, hogy „egy zaklatott ember, aki szereti sérülékeny tinédzserekkel körülvenni magát, főleg olyanokkal, akik eltávolodtak a családjuktól. A forrásoktól azt tudtuk meg, hogy Singer nem egyedül cselekedett: barátok és szövetségesek látták őt el fiatal fiúkkal. A szakma pedig indirekt módon falazott neki, hiszen korlátlan hatalommal ruházták őt fel.” A szerzők szerint több forrásuk azért nem vállalta a nevét, mert félnek, hogy a vallomás tönkretenné a karrierjüket.

Bryan Singer egyébként tudta, hogy cikk készül róla,

októberben az Instagramon írt arról, hogy szerinte felelőtlenség úgy hamisan vádaskodni, hogy a mai közhangulatban ez könnyedén tönkreteheti bárki életét.

A rendezőt két héttel a Bohém rapszódia befejezése előtt rúgták ki az immár Oscar-jelölt film éléről. Bár a neve rajtamaradt a stáblistán, rendezői Oscar-jelölést nem kapott, és a Golden Globe-tól is távol maradt. A következő bejelentett filmje a Vörös Szonja képregény-adaptációja, ami bizarr módon egy erőszak áldozatává váló szuperhősről szól.

Korábban Cesar Sanchez-Guzman vádolta meg azzal a rendezőt, hogy 2003-ban, 17 évesen megerőszakolta őt egy jachton – ez az ügy még függőben van. Előtte pedig Michael Egan állította, hogy Singer többször megerőszakolta őt Hawaiin 1999-ben, amikor Egan 17 éves volt – ezt a vádat aztán ejtették, miután Egan ellentmondásba keveredett a vallomásában.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya