Hírek

Bucsi Réka a saját stílusában készített teasert a Rick és Morty sorozathoz

Bucsi Réka a korábbi animációihoz hasonló promót készített a Rick és Mortyhoz, amit a Adult Swim a Facebookon terjeszt.

Bucsi Réka a magyar animációs film egyik nagyágyújává vált. 2014-ben debütált a Berlinalén a Symphony no. 42 című diplomafilmjével. Két évvel később a Love című magyar-francia koprodukcióban készült független rövid animációjával visszatért a Berlini Filmfesztiválra. 2018-ban újabb mérföldkövet tudhatott maga mögött az alkotó. A Solar Walk című filmje elnyerte a Berlinale Audi Short Film Awardját. A film kapcsán írtuk, hogy „a hazai animációs szcéna új szerzőt avatott”. Az idei Berlinalén pedig a nemzetközi rövidfilm szekciójának zsűrijében foglal helyet a 31 éves rendezőnő.

A medvés filmfesztiválon túl is van élet Bucsi számára, hiszen most

az Adult Swim zászlóshajójának számító Rick és Morty számára készített egy teasert – közvetítette a Dot & Line Facebook oldala.

Rick and Morty ID

Saturday afternoon.

Közzétette: Rick and Morty – 2020. február 12., szerda

A promóban visszaköszön Bucsi stílusa, a világűr pedig eddig sem állt távol tőle. Az animációs spotban felfedezhetjük a Love vagy akár a Solar Walk érzését is. Az őrült multiverzum, vagyis a végletesen önreflexív Vissza a jövőbe koppintás negyedik évadjának második fele valamikor ebben az évben érkezik. Az elmúlt év őszén csak az évad első öt részét láthattuk, a további ötre még várnunk kell. Az Adult Swim pedig szűkszavúan ennyit közölt a Twitter oldalán: „A Rick és Morty negyedik évadja 2020-ban visszatér”.

Bucsi Réka rövid animációja akár jelezheti az évad második részének közeledtét, legalábbis az érkezés bejelentését.

Persze sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy csupán az érdeklődést szeretné fenntartani a csatorna az üres időszakban, amíg a sorozaton dolgoznak.

Dan Harmon és Justin Roiland csapata, azaz a Rick és Morty stábja sokszor hagy teret Sanchezék promotálására más alkotóknak is. A stílusban és formájában is különböző minifilmek sorakoznak a YouTube és Facebook oldalukon is.

A Rick és Mortynak egyre nagyobb a rajongótábora Magyarországon is, és nem kell csak a képernyőt figyelnünk. A Rick és Morty képregény elérhető nálunk is, ami „kitölti az évadok közti hiátust”.

A negyedik évad befejezését tűkön ülve várjuk, amit majd hazánkban a Comedy Central sugároz.

Avatar

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya