Hírek

Bud Spencer – Terence Hill Filmünnep a Corvin moziban

budterence-2 Október 30-án egésznapos vetítéssorozattal ünnepli a Corvin mozi Bud Spencer és Terence Hill felejthetetlen párosát, illetve ezzel a programmal hívják fel a figyelmet a hamarosan újra mozikba kerülő régi bunyós klasszikusokra. A nap folyamán 5 filmet láthatnak a duó szerelmesei, de kísérőesemények, beszélgetések, egy kiállítás és még hagymás bab is vár minden érdeklődőt.

Az idén elhunyt Bud Spencer előtt is tisztelegve tart egész napos vetítéssorozatot a Corvin mozi Bud Spencer – Terence Hill Filmünnep címen. A műsorra tűzött filmeket az eredeti szinkronnal láthatjuk majd, azaz ismét Bujtor István és Újréti László hangján szólal meg a filmtörténet egyik legikonikusabb és legszórakoztatóbb párosa.

Október 30-án 5 filmet vetít majd a mozi, mindegyiket pedig egy beszélgetés előz majd meg. 11 órától a Bűnvadászok című alkotás lesz látható, előtte pedig Bujtor Balázzsal, Bujtor István fiával tartanak nyilvános beszélgetést. A következő film 13:30-kor kezdődik, ez lesz az És megint dühbe jövünk, amelyet egy beszélgetés előz meg Kárpáti György olimpiai bajnokkal.

16 órától a Kincs, ami nincs kerül a mozivászonra, előtte pedig Székhelyi József színésszel lesz alkalma a közönségnek beszélgetni. 18:30-tól a Nyomás utána! következik, azonban a filmet egy másik filmrészlet harangoz be: a Gyurika című alkotás néhány perce bemutatja, hogyan találkozott Bud Spencer és Kárpáti György.

Az est utolsó vetítésén a Nincs kettő négy nélkült nézheti meg a közönség, miután megnézte az erre az alkalomra készített Terence Hill videóüzenetet, melyben a színész külön a magyar nézőkhöz szól.

A Corvin mozi azonban nemcsak filmekkel várja a rajongókat, de egész napos vásárt is tart ajándéktárgyakból, pólókból, könyvekből és a filmek újra bemutatásához készült plakátokból. Sőt, hogy éhen se haljanak a nagyon kitartó nézők, csak erre a napra speciális étel kerül a mozi kávézójának étlapjára: két film között bármikor benevezhettek egy hagymás babra friss kenyérrel.

A mozi területén pedig kiállítás is nyílik a két színész és filmjeik ünneplésére. Magyar alkotók képeit láthatjuk majd Bud Spencerről és Terence Hillről.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Horrort nem néz, mert fél tőlük.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés