Hírek

Budapest Bár pilotfilm forog

Budapest Bár Logó

Budapest Bár LogóFarkas Róbert, Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori, Ferenczi György, Kiss Tibor, Lovasi András közreműködésével pilotfilm forog az utóbbi évek egyik legeredetibb és legérdekesebb zenei vállalkozásáról, a Budapest Bárról. A 6-8 napos forgatás műteremben, romkocsmákban és a Merlin Színházban zajlik, majd a Sziget fesztivál koncertjén folytatódik augusztus elején. A 12 percesre tervezett pilotfilm szeptember végére készül el, és látható lesz a népszerű videómegosztókon.

A pilot a Budapest Bár című egész estés dokumentum előtanulmányaként készül, a filmterv fejlesztése áprilisban kezdődött a Magyar Nemzeti Filmalap szakmai és anyagi támogatásával. A 2013-ra tervezett mozifilm a Budapest Bár bemutatása kapcsán enged bepillantást a magyar szórakoztató zene évtizedeket átívelő történetébe, a koncertezés világba, a cigányzene, a népzene, a pesti dal, a tánczene, a rock’n roll és az alternatív zene fogalmaiba, életérzéseibe. A zenéről és a zenélésről egyedi képet festő film személyes sorsokat, művészpályákat is a nézők elé tár majd, valamint egyedülálló hangulatú helyszíneivel magát a fővárost, Budapestet is bemutatja.
A Budapest Bár című filmet a Cameofilm gyártja, producere Csáky Attila, társproducere, Gáncs Andrea, aki egyben a népszerű zenekar menedzsere is. A film rendezője és ötletgazdája Tóth Tamás.

A Magyar Nemzeti Filmalap eddig meghozott döntéseivel öt egészestés dokumentumfilm fejlesztését támogatta, Sós Ágnes Szerelem patak című filmje a fejlesztési támogatást követően gyártási támogatásban is részesült.

A Budapest Bárról:

A magyar zenei élet kultikus alakjait Farkas Róbert cigányzenész gyűjtötte egybe eredetileg egyetlen lemezfelvételre 2007-ben, az egykori alkalmi csapat sikere töretlen, folyamatosan koncerteznek színházakban, fesztiválokon és rendezvényeken egyaránt. Filmslágereket, kuplékat, táncdalokat és egyéb híres dalokat dolgoznak fel mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében, újrahangolva sokak által ismert dallamokat, vagy akár rég elfeledett kincsekre bukkanva.

Szűcs Tamás

Szűcs Tamás a Corvinus Egyetemen végzett kommunikáció szakot és az ELTE-n filmelmélet és -történet szakot. Korábban a Filmtekercs hírrovatának vezetője volt, jelenleg kommunikációs tanácsadó egy PR ügynökségnél. Specializációja Hollywood, a közel-keleti filmek, az amerikai talk showk és sitcomok.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com