Hírek

Budapesten forog a Dűne előzménysorozata is

Miközben készül Denis Villeneuve Dűnéjének második része, szintén Budapest ad otthont a Dune: The Sisterhood címmel az HBO Max megrendelésére készülő előzményszéria munkálatainak is. 

A The Sisterhood forgatása a jövő hónapban indul Budapesten, a Dűne nagyszabású folytatásának munkálataival párhuzamosan. A sorozat a 2021-es film előzmény-spinoffja, mely Brian Herbert és Kevin Anderson könyvének adaptációja. A könyv a Brian apja, Frank Herbert sci-fi író által megalkotott világon alapul, és középpontjában a titokzatos női rend, a Bene Gesserit áll, amelynek tagjai a test és elme mesterei és akik saját céljaik érdekében folynak bele a birodalmi politikában és intrikákba. 

A sorozat főszerepeit a Csernobilból ismert Emily Watson és a Vidám vidékből ismerős Shirley Henderson alakítják. Ők játsszák Valya Harkonnen és Tula Harkonnen szerepét, akik a Sisterhood nevű titkos női szervezet tagjai. A sorozat logline-ja azt ígéri, hogy Valya és Tula „az emberiség jövőjét fenyegető erők ellen harcolnak, és megalapítják a Bene Gesserit néven ismert legendás szektát”.

A sorozathoz most szerződött le a Trónok harcából és az Obi-Wan Kenobiból ismert Indira Varma is, aki Natalya császárnőt fogja alakítani, „egy félelmetes királyi nőt, aki ezernyi világot egyesített Corrino császárral kötött házasságában” – írja a Deadline.

A széria mögött Diane Ademu-John (A Bly-udvarház szelleme) és  Alison Schapker (Westworld) állnak, míg a producerek között olvashatjuk Denis Villeneuve, Brian Herbert és a Csernobil rendezéséért Emmy-díjjal jutalmazott Johan Renck nevét is, aki egyébként a sorozat nyitóepizódját is rendezi majd. 

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs.hu egyik alapítója, 2020 augusztusáig főszerkesztője. Geográfusként és filmtörténetre specializálódott bölcsészként végzett, PR-, branding- és marketingtanácsadóként dolgozik. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!