Hírek

Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál 2018: Több mint húsz film a programban

A rabi meg a lánya

Több mint húsz film, több ingyenes kísérőprogram és beszélgetés is várja az érdeklődőket a 7. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon, amelyet szerdától vasárnapig tartanak Budapesten, a Művész és Puskin moziban.

A fesztiválon az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát, életmódot, emlékezetet bemutató filmjei láthatók, egyebek mellett az Egyesült Államokból, Németországból, Olaszországból, Izraelből és Magyarországról – olvasható az esemény honlapján.

Az ötnapos vetítéssorozat a Jómadarak (Mutalim Besafek) című izraeli dráma vetítésével veszi kezdetét a Művész moziban. A filmtörténetében a forgatókönyveket és verseket író Assi élete holtpontra kerül. Ráadásul egy kisebb baklövést követően közösségi szolgálatra ítélik, mely során fiatalkorú elítélteket kell tanítania. A megtörtént esetet feldolgozó film 2017-ben a Jeruzsálemi Filmfesztivál legjobb elsőfilmnek és legjobb operatőri munkának járó elismerését kapta.

Műsorra tűzik a Nagyi projekt című magyar dokumentumfilmet, A rabbi meg a lánya (Disobedience) (a képen) című amerikai drámát Rachel Weisz és Rachel McAdams főszereplésével, valamint az elmúlt időszak egyik nagy német filmsikerét, az Utolsó vacsora (Das letzte Mahl) című történelmi drámát.

Vasárnap este a fesztivál Az ellenszegülés (An Act of Defiance) című dél-afrikai-holland koprodukcióban készült életrajzi filmvetítésével zárul a Puskin moziban.

Budapest mellett egyéb helyszíneken, Debrecenben, Győrben és Szegeden is lesznek vetítések a fesztivál keretében.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com