Hírek

Bukaresti Magyar Filmhét 2017: Csaknem 2500 néző látogatott el a vetítésekre

Brazilok
Brazilok (2017)

Sikeresen zárult a tizenegyedik alkalommal rendezett Bukaresti Magyar Filmhét, amelyen mintegy 2500 néző látta a magyar filmtermés legfrissebb alkotásait.

A Balassi Intézet bukaresti központja által szervezett seregszemle vasárnap este a Tiszeker Dániel rendezte #sohavégetnemérős című játékfilmmel fejeződött be. A vetítés előtt Bereczki Csaba, a Magyar Nemzeti Filmalap nemzetközi kapcsolatokért és értékesítésért felelős igazgatója elmondta: másfél évtizede jár magyar filmeket bemutató különböző fesztiválokra, és ennek alapján elmondhatja, a bukaresti messze meghaladta mind szervezésben, mind a program minőségében azokat a fesztiválokat, amelyeken eddig részt vett. Kiemelte a lelkes és interaktív közönség hozzájárulását a sikeres filmhéthez.

Krizbai Béla, a Román Kulturális Intézet alelnöke szerint mind a Bukaresti Magyar Filmhét, mind a budapesti Román Filmhét jó példa arra, hogy a kultúra kiváló közvetítőcsatorna két nemzet közötti kommunikációban.

A Bukaresti Magyar Filmhéten 18 vetítésen 28 filmet láthatott a közönség, ebből 9 nagyjátékfilm volt, 10 rövidfilm, de bemutattak dokumentumfilmeket és animációkat is. A közönség láthatta egyebek mellett Török Ferenc 1945, Rohonyi Gábor és M. Kiss Csaba Brazilok, Till Attila Tiszta szívvel, Vranik Roland Az állampolgár, Kostyál Márk Kojot, Gigor Attila Kút, valamint Herendi Gábor Kincsem című filmjét.

Minden évben egy-egy magyar filmfesztivál is bemutatkozik Bukarestben, az idén a BuSho – Budapest Short Nemzetközi Rövidfilmfesztivál volt a vendég. A bukaresti seregszemle történetében először a gyerekeknek szóló vetítéseket kreatív gyerekfoglalkozásokkal egészítették ki.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..