Hírek

Bukás lehet Ryan Reynolds családi mozija

A Képzeletbeli barátok közel sem hozta azt az eredményt a kasszáknál, amit vártak tőle. A 40 milliós jósolt nyitó hétvége helyett 35-öt hozott csak a félanimációs alkotás. Eközben az intelligens majmok szépen menetelnek.

John Krasinski, a Hang nélkül filmekkel nagyot menő, színészből lett író-rendező készítette a Képzeletbeli barátokat, amelyet e héten mutattak be mind a magyar, mind az amerikai mozikban. A filmet vegyes kritikák fogadták, egyáltalán nem mondható, hogy elájult tőle a szakma, és a jegyeket se kapkodták el, hiába az olyan nevek, mint Ryan Reynolds és a további tucat sztár a szinkronszerepekben (pl. George Clooney, Matt Damon, Emily Blunt stb.).

Azonban a film a közönség első hétvégés értékelése alapján az egyik legmagasabb „A” minősítést kapta, tehát a nézők szerették a produkciót. Ez fontos elem, hiszen a személyes ajánlások még fenntarthatják a film népszerűségét a következő hetekben, így stabil lábakon állhat mindaddig, míg nem érkezik egy komolyabb kihívó a családi filmek piacán. (Garfield már a küszöbön várja a debütálást.)

A Képzeletbeli barátok 110 millió dolláros költségvetést tudhat magáénak, így a mostani 35 millió egyelőre édeskevésnek tűnik,

és elmarad a becsült 40 milliós nyitánytól is. Ezzel az eredménnyel a hétvégét meg is nyerte, maga mögé utasítva a második hetében lévő A majmok bolygója: A birodalom című szuperprodukciót. A CGI-vel létrehozott emberszabásúak legújabb fejezete már világszerte 237 millió dollárnál jár, most 26-ot adott hozzá az amerikai kasszáknál.

A majmok bolygója: A birodalom

Most debütált egy kisköltségvetésű horror is. A Hívatlanok: Első fejezet egy sorozat újraélesztéseként 12 milliót hozott, így várhatóan pénzüknél lesznek az alkotók. A hetekkel ezelőtt bemutatott, de egyelőre továbbra is bukásnak tűnő A kaszkadőr alacsony (mindössze 38,3%-os) visszaeséssel tartja magát, de már csak 8,45 milliót tudott hozzácsapni eddigi eredményeihez. A top 5-ben még a Challengers foglal helyet 2,9 millió dollárjával.

A nyár még csak most kezd berobbanni, hamarosan érkezik Furiosa, valamint az említett Garfield, a Bad Boys 4. része, valamint az Agymanók folytatása is. Az e heti box office eredményekről az alábbi oldalon lehet további tájékoztatást kapni.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com