Hírek

James Mangold Buster Keaton életéről rendez filmet

A 20th Century Studios és James Mangold a filmtörténet egyik legfontosabb alakjáról, Buster Keaton életéről rendez filmet.

Joseph Frank “Buster” Keaton az amerikai némafilm előfutára volt. A komikus és filmrendező munkássága a némafilmek világát gazdagítja, a hangosfilm bevezetése a karrierje végét jelentette. Keaton szülei illuzionisták voltak, a Buster becenevet Harry Houdinitől kapta. Összesen 48 filmet rendezett, több mint 100 filmben szerepelt, és elképesztően merész jeleneteket valósított meg. Keaton híres arcjátékáról, vagyis annak hiányáról, egyfajta álarc használatáról. A fapofaként is emlegetett Keaton-arc kevés, de finom rezdüléseket mutatott csupán, ezzel eltért Chaplin stílusától. Tragikomikus alakja a némafilm időszak ikonjává vált.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

James Mangold jó választásnak tűnik a Buster Keaton életrajzi film megrendezéséhez. James Mangold jegyzi többek között a Logan – Farkas és Az aszfalt királyai című filmet. A nyughatatlan című filmje szintén egy életrajzi film volt Johnny Cash életéről.

James Mangold már egy ideje a 20th Century Studios-val dolgozik, Wolverine franchise jelentette az együttműködés kezdetét, ami azóta is tart, és jelenleg az Indiana Jones 5 forgatása zajlik Harrison Forddal.

A Buster Keaton film forgatókönyve Buster Keaton: Cut to the Chase című regényen alapul majd. A szerző, Marion Meade számos filmes alak életét örökítette meg.

Keleti Léda

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!

Podcast

Hirdetés

Hirdetés