Hírek

Call of Duty-film készül, és nem is akármilyen rendezővel

Az Activision legendás akciójátékát is elérte a filmadaptáció. A Blizzard Studios közreműködésével a Call of Duty egyelőre stúdió nélkül fejlődik.

A Call of Duty egy kezdetben II. világháborús akciójáték volt, majd később átültették a történetet a jelenbe, később pedig a jövő hadviselésébe nyújtott bepillantást. A 4. epizód, a Modern Warfare forradalmi volt a sorozat történetében, ugyanis az egyjátékos kampányának dramaturgiája már szinte filmszerű volt. A játékosok ettől kezdve olyan nagyszabású történeteket kaptak, ahol igazán átérezhetővé vált a bajtársiasság, a hazafiasság és a háború káosza. Szinte filmvászonra kívánkozik a Call of Duty koncepciója, ám az alkotóknak nehéz dolga lesz elkülöníteni a filmet A sólyom végveszélybentől és hasonló modern háborús filmektől.

Az Activision kiszemelt rendezője az idei Sicario 2.- A zsoldost készítő Stefano Sollima.

Sollimával már megkezdődtek a tárgyalások, arról viszont nincs információ, hogy a történet mikor játszódna és milyen hadszíntéren. A Blizzard Studios egyik elnöke, Stacey Sher egy korábbi interjújában nyilatkozta, hogy akár egy filmes univerzumot is elképzelhetőnek tart a Call of Duty-franchiseból – reméljük nem esnek túlzásokba.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com