Hírek

Call of Duty-film készül, és nem is akármilyen rendezővel

Az Activision legendás akciójátékát is elérte a filmadaptáció. A Blizzard Studios közreműködésével a Call of Duty egyelőre stúdió nélkül fejlődik.

A Call of Duty egy kezdetben II. világháborús akciójáték volt, majd később átültették a történetet a jelenbe, később pedig a jövő hadviselésébe nyújtott bepillantást. A 4. epizód, a Modern Warfare forradalmi volt a sorozat történetében, ugyanis az egyjátékos kampányának dramaturgiája már szinte filmszerű volt. A játékosok ettől kezdve olyan nagyszabású történeteket kaptak, ahol igazán átérezhetővé vált a bajtársiasság, a hazafiasság és a háború káosza. Szinte filmvászonra kívánkozik a Call of Duty koncepciója, ám az alkotóknak nehéz dolga lesz elkülöníteni a filmet A sólyom végveszélybentől és hasonló modern háborús filmektől.

Az Activision kiszemelt rendezője az idei Sicario 2.- A zsoldost készítő Stefano Sollima.

Sollimával már megkezdődtek a tárgyalások, arról viszont nincs információ, hogy a történet mikor játszódna és milyen hadszíntéren. A Blizzard Studios egyik elnöke, Stacey Sher egy korábbi interjújában nyilatkozta, hogy akár egy filmes univerzumot is elképzelhetőnek tart a Call of Duty-franchiseból – reméljük nem esnek túlzásokba.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya