Hírek Magazin

Cannes 2014: Klasszikus spagettiwestern lesz a fesztivál záró filmje

egy mareknyi dollarertKivételesen egy klasszikus alkotás, Sergio Leone 1964-ben forgatott Egy maréknyi dollárért című filmjének digitalizált változatával fog zárulni a 67. cannes-i fesztivál. A westernfilmet Quentin Tarantino amerikai filmrendező mutatja majd be május 24-én a díjkiosztó gálán.

A szokatlan döntéssel a fesztivál az olasz western, az úgynevezett spagettiwestern ötven évvel ezelőtti indulására emlékezik. A világhírű rendezők klasszikus alkotásait a filmes találkozó a Cannes Classics elnevezésű szekció alapítása óta helyezi előtérbe.

„Ez jó alkalom lesz egy olyan film megmutatására, amelyet a saját korában nem hívtak meg Cannes-ba, mert tisztátlan műfajúnak számított” – mondta Thierry Frémaux, a fesztivál művészeti vezetője. Hozzátette: „azóta viszont sok elismerést kapott, különösen a filmművészet olyan elkötelezett aktivistáinak köszönhetően, mint amilyen Quentin Tarantino”.

A Clint Eastwood főszereplésével forgatott filmet a bolognai Cineteca és a korabeli produkciós és forgalmazói cég, a Unidis Jolly Film újította fel a Hollywood Foreign Press Association (HFPA – Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezete) és a Martin Scorsese Film Alapítvány segítségével.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com