Hírek Magazin

Cannes 2014: Klasszikus spagettiwestern lesz a fesztivál záró filmje

egy mareknyi dollarertKivételesen egy klasszikus alkotás, Sergio Leone 1964-ben forgatott Egy maréknyi dollárért című filmjének digitalizált változatával fog zárulni a 67. cannes-i fesztivál. A westernfilmet Quentin Tarantino amerikai filmrendező mutatja majd be május 24-én a díjkiosztó gálán.

A szokatlan döntéssel a fesztivál az olasz western, az úgynevezett spagettiwestern ötven évvel ezelőtti indulására emlékezik. A világhírű rendezők klasszikus alkotásait a filmes találkozó a Cannes Classics elnevezésű szekció alapítása óta helyezi előtérbe.

„Ez jó alkalom lesz egy olyan film megmutatására, amelyet a saját korában nem hívtak meg Cannes-ba, mert tisztátlan műfajúnak számított” – mondta Thierry Frémaux, a fesztivál művészeti vezetője. Hozzátette: „azóta viszont sok elismerést kapott, különösen a filmművészet olyan elkötelezett aktivistáinak köszönhetően, mint amilyen Quentin Tarantino”.

A Clint Eastwood főszereplésével forgatott filmet a bolognai Cineteca és a korabeli produkciós és forgalmazói cég, a Unidis Jolly Film újította fel a Hollywood Foreign Press Association (HFPA – Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezete) és a Martin Scorsese Film Alapítvány segítségével.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya