Hírek

Cannes 2014 – Magyar rövidfilm a hivatalos versenyprogramban

Kárpáti György Mór a Provincia forgatásán
Kárpáti György Mór a Provincia forgatásán (fotó: Skublics Gergely)

Kárpáti György Mór a Provincia forgatásán

Szőcs Petra A kivégzés című rövidfilmje meghívást kapott a 67. cannes-i filmfesztivál hivatalos versenyprogramjába – jelentették be szerdán a szervezők.
A magyar-román korprodukcióban készült 15 perces alkotás kilenc másik művel indulhat a legjobb rövidfilmet illető Arany Pálmáért. Szőcs Petra filmjét láthattátok a tavalyi Friss Hús fesztiválon.

A világ egyik legjelentősebb filmes seregszemléjén – amelyet május 14. és 25. között rendeznek meg a francia Riviérán – a filmfőiskolák legjobbjait felvonultató Cinéfondation szekció válogatásában pedig Kárpáti György Mór mutatkozhat be Provincia című diplomafilmjével, amelyről mi is írtunk az idei Friss Húson való szereplése kapcsán. A vele készült interjúnkat itt olvashatjátok.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya