Hírek

Cannes 2015: Sophie Marceau és Jake Gyllenhaal a zsűriben

Ingrid Bergman Cannes 2015

Sophie Marceau, Jake Gyllenhaal, Xavier Dolan és mások a Coen testvérek vezette zsűriben – tudtuk meg a Cannes-i Filmfesztivál mai közleményéből. Itt a teljes lista.

Összesen négy női és öt férfi tagból fog állni a zsűri. Amerikából, Európából és Afrikából.

Rossy de Palma (Asszonyok az idegösszeomlás szélén, Hárommal több esküvő, Ne zavarjatok!) spanyol színésznő, Sophie Marceau (Házibuli, Ne nézz vissza!, A boldogság sosem jár egyedül, Elemi szerelem, rend: Beszélj a szerelemről!) francia színésznő és rendező, Sienna Miller (Csillagpor, A te eseted, Foxcatcher, Amerikai mesterlövész, Üzlet bármi áron) brit színésznő és a mali zeneszerző-énekesnő, Rokia Traoré (All the Invisible Children).

Olvasd el ezt is: Magyar film is versenyez az Arany Pálmáért!

Xavier Dolan
Xavier Dolan

A Coen fivéreken kívül két férfi rendező jön, a mexikói Guillermo del Toro (A Faun labirintusa) és nagy meglepetésünkre a 26 éves kanadai Xavier Dolan (Megöltem anyámat, Így is, úgy is Laurence, Mommy), aki tavaly Mommy című filmjével a zsűri különdíját nyerte. A sor egy színésszel, az amerikai Jake Gyllenhaallal lesz teljes (Donnie Darko, Forráskód, Fogságban, Éjjeli féreg).

Avatar

Szatmári Zsófi

Szatmári Zsófia francia főszakot és film minort végzett az ELTE-n, majd francia irodalom mesterszakot a Sorbonne-on. Specializácója a szerzői film, érdekli pedig a film és az irodalom viszonya, a filmek kapcsán felmerülő nyelvi és fordítási kérdések. Az Interjú rovatot szerkeszti. szatmarizsofi@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya