Hírek

Cannes 2016: Díjat nyert a magyar rövidfilm

ANYALINTASNESZE_01A 69. Cannes-i Fesztivál Cinéfondation elnevezésű, rövidfilmes szekciójában versenyzett Andrasev Nadja A nyalintás nesze c. animációs filmje megosztva harmadik helyezést ért el. Gratulálunk!

A 18 versenyző rövidfilmet 2350 jelentkező műveiből válogatták ki, akik 548 filmkészítéssel foglalkozó iskola hallgatói.

Első helyezés: Or Sinai: Anna (The Sam Spiegel Film & TV School, Izrael).

Második helyezés: Hamid Ahmadi: In The Hills (The London Film School, Egyesült Királyság)

Harmadik helyezés megosztva:

Andrasev Nadja: A nyalintás nesze (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Magyarország)
Michael Labarca: La culpa, probablemente (Universidad de Los Andes, Venezuela)

Díjak

A Cannes-i Fesztivál 15 000 euróval jutalmazza az első helyezettet, 11 250-nel a másodikat és 7500-zal a harmadikat. Emellett az első helyezett garanciát kap arra, hogy elsőfilmjét bemutatják a fesztiválon.

A Cinéfondation mindhárom helyezettnek a helyezésért járó összegnek megfelelő támogatást kap egy nagyjátékfilm megvalósításához a díjazást követő két évben.

 

Szatmári Zsófi

Szatmári Zsófia francia főszakot és film minort végzett az ELTE-n, majd francia irodalom mesterszakot a Sorbonne-on. A kortárs francia és amerikai költészet és a film kapcsolatáról ír disszertációt. Specializácója a szerzői film, érdekli pedig a film és az irodalom viszonya, a filmek kapcsán felmerülő nyelvi és fordítási kérdések. szatmarizsofi@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com