Hírek

Cannes 2016: Ismét egy Woody Allen film nyitja a fesztivált

woody allen cafe society 3

cafe society Harmadik alkalommal nyílik meg a fesztivál Cannes-ban egy Woody Allen film vetítéssel. Allen az első és az egyetlen rendező a filmtörténetben, akit harmadszorra is ilyen megtisztelteséssel illetnek a szervezők. A Café Society május 11-én lesz látható, főszerepben Kristen Stewart és Jesse Eisenberg – írja a variety.com.

A 69. alkalommal megrendezett fesztivált ezúttal május 11 és 22 között tartják, Allen filmje pedig versenyszekción kívül kerül bemutatásra. Franciaországban mindig is nagy tisztelet és érdeklődés övezte a rendezőt, legutóbbi filmje, az Abszurd alak például 6,3 millió dollárt hozott országon belül, amely torony magasan a legjobb nemzetközi eredményét jelentette a filmnek.

Magáról a filmről egyébként a címén (Café Society) kívül annyit tudni, hogy Stewar és Eisenberg (akiket legutóbb együtt láthattunk a BeSZERvezve című filmben) mellett szerepel benne Steve Carell, Parker Posey, Blake Lively, Corey Stoll, Jeannie Berlin és Ken Stott. Los Angelesben és New Yorkban voltak forgatások, a fesztivál ismertetője szerint pedig egy 30-as évekbeli hollywoodi filmre számíthatunk. Egy fiatal ambíciózus férfi Hollywoodba érkezik azzal a reménnyel, hogy munkát kapjon a filmiparon belül, közben persze szerelmes lesz és egy különleges kávéházi társaság (innen a cím) köreibe kerül.

2002 és 2011, a Holly Woody Történet és az Éjfélkor Párizsban után tehát harmadik alkalommal nyitja egy Allen rendezés a fesztivált. Sőt, ha az 1989-es New York-i történetek című egy filmes trilógiát is nézzük, melyet Allen, Coppola és Scorsese rendezett, idén negyedik alkalommal láthat a közönség Woody Allen alkotást Cannes nyitóestjén.

A fesztivál hivatalos programja április közepén jelenik meg, de az biztos, hogy a Café Society mellett vetítik majd Steven Spielberg The BFG (A barátságos óriás) és Jodie Foster Money Monster (előzetes) című alkotását is.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya