Hírek

Cannes 2016: Jim Jarmusch filmjének kutyaszereplője kapta a Palm Dog-díjat

patersonJim Jarmusch amerikai rendező Paterson című filmjének kutyaszereplője, a Marvint alakító Nellie kapta meg pénteken posztumusz a legjobb kutyaalakításért járó Palm Dog-díjat (Kutya Pálma-díjat) a 69. cannes-i filmfesztiválon.

A film harmadik főszereplője, a néhány hónappal ezelőtt elpusztult Nellie elsősorban kifejező mimikájával győzte meg az angolszász kritikusokat.

A Cannes-ban visszatérő vendégnek számító 63 éves amerikai rendező Paterson című alkotása egy harmóniában élő fiatal pár, a szabadidejében verseket író buszsofőr és háztartásbeli felesége, valamint kutyájuk banális hétköznapjait ódaszerűen dolgozza fel.

„A kutya nagyon tehetségesen improvizált. Olyan kutya volt, aki kiválóan írta meg a saját szerepét” – mondta Jim Jarmusch a film bemutatója előtti sajtótájékoztatón Cannes-ban.

Miután Nellie már nem él, egy hozzá hasonló kutya helyettesítette őt a fotózáson.

A 2001 óta létező Palm Dog-díjat, amelyet a mustra fődíja, az Arany Pálma (Palme d’or) előtti tisztelet jeleként alapítottak, egy angolszász filmkritikusokból álló bizottság ítéli oda a seregszemle nem hivatalos programrészeként.

A cannes-i fesztivál díjkiosztó ünnepségét vasárnap este tartják.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com