Hírek

Cannes 2017: Idén is bőkezűen adakoztak a sztárok a jótékonysági AIDS-gálán

Leonardo DiCaprio, Dustin Hoffman, David Beckham, Mick Jagger, Nicole Kidman és a 70. cannes-i filmfesztivál hivatalos versenyprogramjának zsűritagjai, köztük Jessica Chastain és Will Smith is részt vett a hagyományos jótékonysági gálán, amelyen az AIDS elleni kutatások támogatására gyűjtöttek.

Az amfAR Cinema Against AIDS (Film az AIDS ellen) elnevezésű estélyt 24. alkalommal rendezte meg a Liz Taylor által létrehozott alapítvány a cannes-i fesztivál alatt, a közeli Cap d’Antibes egyik luxusszállodájában csütörtök este.

A terrorkészültség és a rendkívüli biztonsági intézkedések miatt az Hotel du Cap-Eden-Rochoz vezető minden utat már kora délután lezárta a francia rendőrség a forgalom elől, kizárólag a gála vendégei, köztük Vanessa Redgrave, Diane Kruger, Milla Jovovich, Eva Longoria és Dionne Warwick énekesnő közelíthette meg a hotelt.

Az AIDS-kutatások támogatására David Beckham árverésre bocsátott egy labdarúgó mérkőzést, amelyen ő és barátai ellen lehet játszani a párizsi Parc des Princes stadionban. A rendezvény 350 ezer euróért (107,5 millió forintért) kelt el.

Will Smith és Jessica Chastain zsűritagok egy portrésorozatot, George Hurrell fotóművész alkotásait árulták az 1940-es évek hollywoodi sztárjairól, többek között Rita Hayworthről, Marlene Dietrichről, Gary Cooperről. A gyűjtemény 500 ezer euróért (154 millió forintért) kelt el.

Egy 32 különleges ruhakölteményből álló kollekció 3 millió eurós (922 millió forintos) rekordáron talált új gazdát, egy 1958-as gyártású jaguárért 650 ezer eurót (200 millió forintot) fizetett az új tulajdonos.

A jótékonysági szervezet adatai szerint a cannes-i filmfesztivál idején megrendezett tavalyi adománygyűjtésen alig három óra alatt mintegy 22 millió euró (6,7 milliárd forint) folyt be, 1993 óta pedig nagyjából 174 millió eurót (53 milliárd forintot) hagytak ott a sztárok az adománygyűjtő aukción. Idén több mint 18 millió euróval gazdagodhatott az alapítvány a gálán, ahol több száz vendég vett részt.

Az estet Diana Ross koncertje zárta, aki a legsikeresebb számaiból adott elő a sztárokból álló közönségnek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya