Hírek

Cannes 2017: A manchesteri robbantás áldozataira emlékeztek

Egy perces csenddel emlékeznek meg kedd délután a 70. cannes-i fesztiválon a manchesteri robbantás áldozataira, amelyben eddig 22-en vesztették életüket – jelentette be Thierry Frémaux művészeti igazgató.

„Szeretném kifejezni szolidaritásomat Manchester városával, meg kell mutatni, hogy nem hagyjuk magunkat és hogy az élet folytatódik. Délután 3 órakor ott fogunk állni a (fesztiválpalota) lépcsőjének tetején, hogy egyperces csenddel emlékezzünk” – mondta az igazgató.

A 70. cannes-i filmfesztivál kedden szünetet tart a versenyben és egész nap a jubileumát ünnepli neves sztárokkal és rendezőkkel, de a meghívottak listáját az utolsó pillanatig titokban tartják. Az est háziasszonya, Isabelle Huppert francia színésznő lesz, de az ünnepség csúcspontjának tervezett tűzijáték elmarad közölte Thierry Frémaux.

David Lisnard, Cannes polgármestere az elmúlt években terrortámadást szenvedett Párizs, Nizza és Toulouse városvezetőivel egyetemben szintén szolidaritását fejezte ki a robbantás áldozatainak hozzátartozóival és sérültjeivel. A terrorfenyegetettség miatt már az elmúlt két évben is rendkívüli biztonsági intézkedések voltak érvényben a fesztivál idején a francia tengerparti kisvárosban. Azonban a közeli Nizzában tíz hónappal ezelőtt elkövetett merénylet miatt idén ezt megerősítette és láthatóbbá tette a francia rendőrség a résztvevők védelme érdekében.

A fesztiválpalota környékén láthatóan megerősítették a rendőri készültséget, felfegyverzett készenléti rendőrök köröznek egész nap a tömegben, a háztetőkön mesterlövészek teljesítenek szolgálatot, 550 térfigyelő kamera működik és 80 önkéntes megfigyelő is folyamatosan elvegyül a hömpölygő tömegben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés