Hírek

Cannes 2018: Újabb szög Don Quixote koporsójában?

Kevés annál hányatottabb sorsú filmterv van, mint Terry Gilliamé, aki közel két évtized után tudta végül elkészíteni dédelgetett álmát. És ha ez nem lenne elég, most úgy tűnik, a The Man Who Killed Don Quixote jogi okokból mégsem mutatkozik be Cannes-ban.

Arról, hogy a Monty Python tagja milyen nehezen tudta befejezni filmjét, ebben és ebben a cikkben már írtunk, de ha bárki azt hitte volna, ezzel végére értünk a rendező kálváriájának, az nagyot tévedett!

A világirodalom egyik legnagyobb hatású regénye által ihletett filmet eredetileg az idei Cannes-i Filmfesztivál záróestéjén mutatták volna be, ám most felbukkant egy producer, aki azt állítja, ő birtokolja a film jogait, nem pedig a rendező – számolt be róla az IndieWire.

Paolo Branco hivatalosan is benyújtotta a kérelmét, hogy a The Man Who Killed Don Quixote című filmet tiltsák ki a világ egyik legfontosabb filmfesztiváljáról, mivel annak jogait az Alfama Films Production birtokolja. A döntést a Párizsi Kerületi Bíróságnak kell meghoznia, és mivel egyelőre még nem született döntés, a Cannes-ba látogatók még bízhatnak a premier megtartásában. Ugyanakkor ha a bíróság megállapítja a jogsértést, a film teljes jövője is kérdésessé válhat.

Ha viszont Terry Gilliam „megússza” a dolgot, akkor az Adam Driver, Jonathan Pryce, Stellan Skarsgård és Olga Kurylenko főszereplésével készült film akár az életműve megkoronázása is lehet.

 

Nardai Dorina

Nardai Dorina a ZSKF szabad bölcsészet, majd az ELTE BTK filmtudomány szakán diplomázott. 2011 óta a Filmtekercs szerkesztőségének tagja. Specializációja a gender témák, a dráma, a krimi, a thriller, valamint a spanyol, francia, német és távol-keleti film.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com