Hírek

Cannes 2019: Mégis időben elkészül Tarantino új filmje

Leonardo DiCaprio és Quentin Tarantino

Újabb címekkel bővült az idei cannes-i filmfesztivál felhozatala, és kétségkívül a legjelentősebb Quentin Tarantino friss alkotása. A Volt egyszer egy Hollywood mégis elkészül időben.

Korábban mi is megírtuk, hogy nagy valószínűséggel Tarantino nélkül érkezik az idei versenyprogram Cannes-ban, merthogy az alkotó nem lesz készen a filmmel időben. A remény persze megmaradt, hiszen az ikonikus rendező több ízben is hangoztatta, hogy mindenképpen a francia filmfesztiválon szeretné debütáltatni az alkotást.

A legfrissebb cannes-i hírek alapján pedig olyannyira komolyan vette a tervét, hogy hónapokon át gyakorlatilag a vágószobában élt. A fesztivál hivatalos nyilatkozata alapján nagyon örülnek, hogy a Volt egyszer egy Hollywood mégis náluk kerül bemutatásra, és hogy az impozáns szereplőgárda nagy része is jelen lesz Cannes-ban. A film szerintük „egy szerelmes levél a rendező gyerekkori Hollywoodjához, egy rockzenei körút ’69-ben és egy óda a mozihoz, magához”.

Nézd meg a film őrületes előzetesét itt!

Nem ez az egyetlen film azonban, amivel bővítették a fesztivál kínálatát. A versenyprogramban szerepel majd még Abdellatif Kechiche 4 órás! alkotása, a Mektoub, My Love: Intermezzo is. Az éjféli vetítésekhez hozzáadták Gaspar Noé Lux Æterna című művét, az Un Certain Regard szekció pedig két új alkotással bővült. Lorenzo Mattotti és Larissa Sadilova legújabb filmjei is láthatóak lesznek: ezek a La famosa invasione degli orsi in Sicilia és az Odnazhdy v Trubchevske.

A különleges vetítések sorát 4 alkotással egészítették ki a szervezők. Jön Gael García Bernal Chicuarotes, Patricio Guzmán La Cordillera de los sueños, Leila Conners Ice on Fire és Dan Krauss 5B című filmje is.

A fesztivál idén május 14-én kezdődik, amelyen még magyar diplomafilm is látható lesz.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya