Hírek

Cannes 2019: Tarantino azt kérte nézőitől, hogy ne lőjék le filmje poénjait

Nyílt levélben kérte Quentin Tarantino legújabb filmje, a Volt egyszer egy… Hollywood (Once Upon a Time in Hollywood) nézőitől, hogy ne mondják el azoknak előre a történetet, akik még nem látták az alkotást. Az amerikai rendező kérése mindenekelőtt a 72. cannes-i fesztiválra akkreditált újságírókhoz szólt, akik kedden látták a hivatalos versenyprogram leginkább várt alkotását, melynek közben megérkezett a teljes trailere is.

„Szeretem a mozit. Ti is szeretitek a mozit. Egy történetet fel kell fedezni. Izgatott vagyok, hogy Cannes-ban mutathatom be a Volt egyszer egy Hollywoodot a fesztivál közönségének. A színészek és a stáb keményen dolgoztak, hogy valami eredetit hozzanak létre, és én csak annyit kérek, mindenki próbálja meg, hogy nem mond el semmi olyat előre, amely megakadályozhatja a jövőbeni nézőket abban, hogy ugyanazt az élményt éljék át a filmet nézve” – írta Tarantino a Twitterren a filmbemutató előtt.

Quentin Tarantino legújabb filmjében gyerekkora Hollywoodjának állít emléket. Az 1969-ban játszódó Volt egyszer egy… Hollywood egy tévésztár és dublőrének története, a főszerepeket Leonardo DiCaprio és Brad Pitt alakítják, de ennél többet a film előzetese sem árul el a történetről. A film egyik fontos szereplője az 1960-as évek Los Angelese, ahol Tarantino felnőtt és világhírű filmessé vált. Ebben a városban követi a film a depressziós és iszákos Rick filmjeinek forgatásait, Sharon Tate sétáit és a hidegvérű és nyugodt Cliff találkáit, aki futólag megismerkedik a hírhedt Charles Manson-hippiszektával is.

A film egyébként lelkes fogadtatásban részesült a kedd esti bemutatón, amire Brad Pitt, Leonardo DiCaprio és Margot Robbie a rendezővel együtt érkeztek és vonultak fel a fesztiválpalota vörös szőnyegén. Az idei fesztiválon eddig nem látott tömeg érkezett a bemutatóra. A hollywoodi világsztárokat reggel óta várták a rajongók a fesztiválpalotába vezető 24 fokú lépcső alján, s a színészek meg is hálálták a lelkesedést: hosszú perceken át szelfiztek a szerencsésebbekkel és autogramokat osztogattak, miközben az újságírók is már órákkal korábban sorban álltak, hogy bejuthassanak a film egyetlen sajtóvetítésére.

Jóllehet a bemutatót követő hétperces vastaps nem kivételes a cannes-i gálavetítéseken, de viszonylag hosszúnak számít, és a háromezer fős premierközönség lelkes ünneplése még Brad Pitt szeméből is könnyeket csalt ki.

A 35 mm-re forgatott 2 óra 40 perces egyszerre melankolikus és humorral teli s a Tarantino-filmektől már megszokott módon erőszakba torkolló alkotás bemutatója előtt a film két főszereplője a vörös szőnyegen a rendezőt méltatta. DiCaprio szerint „Quentin az egyik utolsó, aki a mozi nagy hagyományát képviseli”, míg Brad Pitt szerint a Volt egyszer egy Hollywood „szerelmes levél Hollywoodhoz, Los Angeleshez és a mozihoz”.

A vetítés végén Tarantino a cannes-i fesztiválról emlékezett meg, amely elindította filmes karrierjét, és ahol 25 évvel ezelőtt a Ponyvaregény című filmjéért elnyerte az Arany Pálmát. „Cannes megváltoztatta a életemet. A Kutyaszorítóban című filmmel kis független filmesként jöttem ide, és aztán bejártam a világot” – mondta a rendező a premieren.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com