Hírek

Cannes-ból a magyar mozikba – Ezeket a filmeket mi is láthatjuk majd

Anatomy-of-a-Fall-Sandra-Hüller-Samuel-Theis

Több, az idei Cannes-i Filmfesztiválon vetített és díjazott alkotás is eljut a magyar mozikba. A Mozinet forgalmazásában még az Arany Pálmát elhozó Egy zuhanás anatómiáját is láthatja majd a magyar közönség.

Igazi filmkülönlegességekkel lepi meg az érdeklődőket a Mozinet: négy olyan filmet is elhoz nekünk, amelyet idén a francia filmes seregszemle során mutattak be. Az idei fesztivál zsűrijét Ruben Östlund vezette, és a Filmtekercs is kint járt a gyönyörű Cannes-ban. A kevés szerencsés szakmabelit azonban most az egész ország követheti!

A fődíjat elhozó Egy zuhanás anatómiája az év végén várható a hazai mozikban.

Justine Triet kiemelkedően izgalmas és feszült krimijében egy apa halálát vizsgálják: a férfi vajon leesett a tetőről vagy kapott segítséget a feleségétől? A tárgyalóterembe is beinvitáló film a hetedik művészet legérdekesebb elemeivel kavarja meg tudatosan a nézőket.

Az Un Certain Regard kategória fődíját elhozó How to Have Sex szintén eljut a magyar filmszínházakba: a film 2024 elején kerül elénk. Az elsőfilmes Molly Manning Walker három brit lányt küld el egy féktelen bulizós nyaralásra, hogy megnézze, mi is zajlik igazán le a karakterekben, mit éreznek a felszínes szórakozás mögött.

A két díjnyertes film mellé érkezik még a The Nature of Love című romantikus film, amelyben egy tehetős nő szeret bele egy munkásosztálybeli férfiba.

Olvass további kritikákat Cannes-ból!

Az A 999-es szoba pedig olyan rendezőket ültet a kamera elé, hogy meséljenek arról, mit is gondolnak a filmről és merre halad a művészet és az ipar, mint David Cronenberg, Audrey Diwan, James Gray, Asghar Farhadi, Baz Luhrmann, Shannon Murphy, Ruben Östlund, Alice Rohrwacher, Paolo Sorrentino, Joachim Trier és Wim Wenders.

Mindkét film már idén ősszel a mozikba kerül.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com