Hírek

Cannes-i poszter és red band trailer az Inside Llewyn Davis-hez

Inside Llewyn Davis

inside-llewyn-davis-isaac-cat.jpg_width612A Coen-testvérek A félszemű óta, vagyis három éve mutattak be utoljára saját rendezésű alkotást. Az Inside Llewyn Davis a Cannes-i Filmfesztiválon debütál, ahol versenyezni fog az Arany Pálmáért. A rangos filmünnep május 15-én nyitja meg kapuit, és a filmalkotók, színészek, kritikusok és hírességek egészen 26-ig koptatják majd a vörös szőnyeget.

A CBS Films pár napja mutatta be a red band trailert a friss és ropogós Cannes-i poszterrel együtt. Az Inside Llewyn Davis december 6-án kerülhet a mozikba. A filmet Ethan és Joel Coen rendezte és olyan sztárok szerepelnek benne, mint a főszereplő Oscar Isaac, a mellékszerepekben pedig Carey Mulligan, John Goodman, Garrett Hedlund és Justin Timberlake is feltűnik.

A film egy fiatal énekes életének egy hetét követi nyomon, amint látszólag céltalanul, egy gitárral a kezében New York hideg, téli utcáit és aluljáróit rója. A történet Dave Von Ronk életét dolgozza fel, aki a hatvanas években Greenvich Village legendás zenésztálentuma volt. Itt láthatjátok az előzetest, amely beállításaival, színeivel és a nosztalgikus atmoszférájával, kissé fagyos, de izgalmas hangulatot teremt.

http://www.youtube.com/watch?v=eA30vmbTkVY

insidellewyndaviscannes

Varga Gergő

2011-ben végeztem az ELTE Filmtudomány mesterképzésén, amit három szabadon bölcselkedő év előzött meg. Mindig is humán beállítottságúnak tartottam magam, de eleinte inkább az irodalom, mintsem a film vonzott. Első maradandó filmes élményeimet nem tudom olyan nagyságokhoz kötni, mint Bergman, Truffaut vagy Tarr Béla, sokkal inkább egy másik legenda, Jackie Chan akrobatikus mozdulatai derengnek fel. Egyetemi éveim alatt elképesztő iramban és mennyiségben szívtam magamba a nagy korszakok és a figyelemfelkeltő kortárs filmeket. Csillagjegyemhez hűen pedig mindenben megtaláltam az érdeklődésem. Több, mint egy éve írok a „'tekercsnek”, a szerkesztőség tagjai szemtanúi lehettek első publicisztikai lépéseimnek, és jó anyák és apák módjára noszogattak a helyes irány felé.

Filmek: Király Jenő kurzusai és írásai óta gyakorlatilag minden műfajban találok filozófai mélységet, mégis inkább a lelki vívódásokat kedvelem, mintsem a fizikai szenvedést. A horror így tehát kívül kell, hogy essen a rajongási zónán, bár a CGI technológiák előtti filmek maszkmesterei mindig is kivívták a tiszteletemet. A Távol-Keletről több alkotás is megérintett Ki-duk Kim gyakorlatilag bármelyik filmkölteménye, Chan-wook Park agresszív, brutális, mégis káprázatos thrillerjei. John Woo otthon és később az USA-ban rendezett akciómozijai. De a magyar filmgyártás Latabárja legalább annyira képes megnevettetni, mint az állati nyomozó Jim Carrey-je. A hatvanas-hetvenes évek magyar filmművészete pedig elképesztő műveket termelt ki!

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!