Hírek

Tom Hardy őrülten jó Al Caponeként – íme az előzetes és a premierdátum!

2016 óta szólnak kósza hírek arról, hogy Josh Trank a világ leghíresebb gengsztere, Al Capone utolsó éveinek megfilmesítésére készül. Négy évvel később pedig végre küszöbön a premier – addig már csak párat kell aludni!


Hirdetés

A Fantasztikus négyes és Az erő krónikája rendezője a Twitteren tette közzé a Capone első előzetesét, amelynek egyébként nem csak rendezője, de forgatókönyvírója is. A kevés konkrétumot mutató, de az alapsztorihoz méltóan brutális trailer alapján már most egyértelmű, hogy

Tom Hardy kézenfekvő választás a szerepre.

Nem meglepő: a Legendában egyszerre két gengsztert formált meg tökéletesen, a Bronsonban minden idők egyik legerőszakosabb börtöntöltelékét alakította, a Sötét Lovag – Felemelkedésben pedig a gyilkológép Bane bőrébe bújt. És nagyon úgy fest, hogy Hardy ezúttal is tökélyre viszi az őrületet.

A Capone életrajzi dráma, amely a rettegett bűnöző utolsó, zárkában töltött nagyjából tíz évét öleli föl. A börtönévek végére a 47 éves Al Capone már lényegében egy emberi roncs (az előzetes alapján biztosan), aki demenciától és erőszakos múltjától szenved – írja az IndieWire. Tom Hardy mellett olyan színészek sorakoznak föl a filmben, mint Linda Cardellini, Matt Dillon, Kyle MacLachlan vagy Noel Fisher.

Az eredetileg Fonzo munkacímet viselő film akár nehéz helyzetben is lehetne a mozik ingatag helyzete miatt, ám ennek ellenére is májusi bemutatóra kerül sor. Csak éppen a kisebb képernyőkön.

A premiert május 12-re tűzték ki,

ekkortól VOD-szolgáltatásokban lesz elérhető és – szép magyar szóval – streamelhető a Capone.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés