Hírek

Captain Marvel jedi akar lenni

Brie Larson beleszeretett a fénykardozásba. Az internet népének pedig úgy tűnik, tetszik az ötlet.

Az egyik előnye, ha Samuel L. Jacksonnal forgatsz, hogy lehetőséged nyílik játszani a játékaival. A színész a május 4-i Star Wars-nap alkalmából stílszerűen Mace Windu fénykardját vitte el a Marvel Kapitány forgatására, amibe Brie Larson első pillantásra beleszeretett.

Larson lelkes posztját követően a Star Wars Twitter-oldalának reakciójára nem kellett sokat várni: „Az erő egyértelműen veled van, Kapitány.”

Ígéretnek ugyan még nem tekinthető, de a mémgyárat beindította.

A Star Wars-nap eredete egyébként egy angol szójáték. A filmekben gyakran elhangzó mondat, „Az erő legyen veled!”, angolul így hangzik: „May the force be with you!”, amit könnyedén „May the fourth be with you!”-nak (Május negyedike legyen veled!) lehet hallani.

A szójáték a Csillagok háborúja IV: Egy új remény 1977-es bemutatója után két évvel lett ismert, amikor 1979. május 4-én Margaret Thatchert, miniszterelnökké választása után pártja az alábbi szöveggel köszöntötte a London Evening News-ban: „May the Fourth Be with You, Maggie. Congratulations.”

Lehet, hogy a színésznőt hamarosan jediként látjuk viszont?

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya