Hírek

Captain Marvel jedi akar lenni

Brie Larson beleszeretett a fénykardozásba. Az internet népének pedig úgy tűnik, tetszik az ötlet.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Az egyik előnye, ha Samuel L. Jacksonnal forgatsz, hogy lehetőséged nyílik játszani a játékaival. A színész a május 4-i Star Wars-nap alkalmából stílszerűen Mace Windu fénykardját vitte el a Marvel Kapitány forgatására, amibe Brie Larson első pillantásra beleszeretett.

Larson lelkes posztját követően a Star Wars Twitter-oldalának reakciójára nem kellett sokat várni: „Az erő egyértelműen veled van, Kapitány.”

Ígéretnek ugyan még nem tekinthető, de a mémgyárat beindította.

A Star Wars-nap eredete egyébként egy angol szójáték. A filmekben gyakran elhangzó mondat, „Az erő legyen veled!”, angolul így hangzik: „May the force be with you!”, amit könnyedén „May the fourth be with you!”-nak (Május negyedike legyen veled!) lehet hallani.

A szójáték a Csillagok háborúja IV: Egy új remény 1977-es bemutatója után két évvel lett ismert, amikor 1979. május 4-én Margaret Thatchert, miniszterelnökké választása után pártja az alábbi szöveggel köszöntötte a London Evening News-ban: „May the Fourth Be with You, Maggie. Congratulations.”

Lehet, hogy a színésznőt hamarosan jediként látjuk viszont?

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés