Hírek

Captain Marvel jedi akar lenni

Brie Larson beleszeretett a fénykardozásba. Az internet népének pedig úgy tűnik, tetszik az ötlet.

Az egyik előnye, ha Samuel L. Jacksonnal forgatsz, hogy lehetőséged nyílik játszani a játékaival. A színész a május 4-i Star Wars-nap alkalmából stílszerűen Mace Windu fénykardját vitte el a Marvel Kapitány forgatására, amibe Brie Larson első pillantásra beleszeretett.

Larson lelkes posztját követően a Star Wars Twitter-oldalának reakciójára nem kellett sokat várni: „Az erő egyértelműen veled van, Kapitány.”

Ígéretnek ugyan még nem tekinthető, de a mémgyárat beindította.

A Star Wars-nap eredete egyébként egy angol szójáték. A filmekben gyakran elhangzó mondat, „Az erő legyen veled!”, angolul így hangzik: „May the force be with you!”, amit könnyedén „May the fourth be with you!”-nak (Május negyedike legyen veled!) lehet hallani.

A szójáték a Csillagok háborúja IV: Egy új remény 1977-es bemutatója után két évvel lett ismert, amikor 1979. május 4-én Margaret Thatchert, miniszterelnökké választása után pártja az alábbi szöveggel köszöntötte a London Evening News-ban: „May the Fourth Be with You, Maggie. Congratulations.”

Lehet, hogy a színésznőt hamarosan jediként látjuk viszont?

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..