Hírek

Carey Mulligan bosszúhadjárata hozza meg neki az Oscart? – Ígéretes fiatal nő előzetes

promising young woman

Az év egyik legjobbjának mondják a hozzánk csak jövőre érkező Ígéretes fiatal nőt. A fekete komédiába csomagolt bosszúfilmben Carey Mulligan tündököl. Íme az előzetes.

Mi már összeszedtük a 2020-as év legjobb filmjeit, de könnyen lehet, hogy az Ígéretes fiatal nő csak azért nem került most a listánkra, mert idehaza még nem mutatták be a filmet.

Pedig Carey Mulligan különlegesen tálalt fekete komédiáját az éves filmes termés egyik ékkövének mondják. A színésznőnek pedig sokan már most Oscart kiáltanak.

Emerald Fennell, aki egyébként A koronában Camillát alakítja először írt és rendezett nagyjátékfilmet. Noha A megszállottak viadala kapcsán több ízben is bizonyította már, hogy kiválóan ért a női karakterekhez. Valamint azt is, hogy frappánsan képes ábrázolni az erőszakot a képernyőn. Most ezt a két elemet járatta csúcsra rendezői debütálásában, amely egyszerre üdítően látványos, ugyanakkor komolyan elgondolkodtató.

Az egyébként nehéz tematika kiindulópontja egy egyetemista lány megerőszakolása. A lány később öngyilkos is lesz, mert nem hisznek neki és támadóját sosem ítélik el. Az ő egyik barátnője a Mulligan alakította Cassie, aki a történet igazságtalanságán felbuzdulva éjről éjre járja a bárokat, részegnek tettetve magát, hogy aztán különböző módokon leckéztesse meg a férfiakat, akik kihasználnák a helyzetet. Az élénk színekkel, ötletes kamerabeállításokkal és abszurd humorral operáló film azonban súlyos meglepetést tartogat a végére.

A film, amelynek producerei között Margot Robbie is helyet foglal még idén januárban debütált a Sundance-en, karácsonykor pedig az észak-amerikai mozikba is eljutott. Hozzánk várhatóan január vége, február közepe magasságában érkezik az Ígéretes fiatal nő.

Azaz még időben láthatjuk a 2021-es elcsúsztatott Oscar-gála előtt, amelyen eldől majd, hogy Mulligan tényleg bezsebeli-e az arany szobrot. Már ha eljut a jelölésig, hiszen koronavírus ide vagy oda, komoly filmes év van mögöttünk megannyi kiemelkedő alakítással. Azaz hiába a nagy hype, könnyen lehet, hogy a díj végül Frances McDormand, Olivia Colman, Viola Davis, esetleg Vanessa Kirby vagy Sidney Flanigan kezében landol majd.

Carey Mulligant egyébként hamarosan a Netflix januári kínálatának egyik legfontosabb darabjában, a The Digben láthatjuk. Emellett Bradley Cooper második rendezésében, a Bernsteinben is szerepel, amely a jövő év második felében kerülhet a nézők elé.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com