Hírek

Carey Mulligan csatlakozik Adam Sandlerhez a Csernobil rendezőjének Spaceman című filmjében

Carey Mulligannek ezzel a Spaceman lesz az ötödik közös munkája a Netflix-szel, és egyúttal felröppentek olyan hírek is, miszerint Adam Sandler számára ez a film lesz a következő, amivel újfent bizonyíthat a Csiszolatlan gyémántban nyújtott alakítása után.

Mint ahogyan azt korábban megírtuk, a film Jaroslav Kalfař 2017-ben megjelent The Spaceman of Bohemia című sci-fijét dolgozza fel. A rendezői székbe a Csernobil alkotója, Johan Renck kerül, a forgatókönyvet pedig Colby Day írja, míg a producer Channing Tatum lesz. Az IndieWire azóta megírta, hogy Sandlerhez csatlakozik Carey Mulligan, akit idén jelöltek Oscarra az Ígéretes fiatal nőben nyújtott alakításáért, emellett olyan Netflix-produkciókban szerepelt többek között, mint a Mudbound vagy az Ásatás (The Dig).

De nem csak Mulligannek „hozott szerencsét” a streamingcsatorna, hanem Sandlernek is,

ugyanis a Csiszolatlan gyémánt is a Netflix produkciója (akárcsak a Hubie, a halloween hőse, ami viszont már kevéssé támasztja alá Sandler és a platform közös munkájának törvényszerű sikerét).

De ne ragadjunk le mindössze a gyümölcsöző együttműködések boncolgatásánál, már csak azért se, mert a készülő alkotás alaptörténete is ígéretes: Kalfař regénye az első cseh asztronautáról, Jakub Procházkáról szól (őt alakítja majd Sandler), akinek küldetése, hogy felkutasson egy titokzatos ősi port.

Az űrben töltött idővel párhuzamosan földi életét is kénytelen-kelletlen felülvizsgálja, ugyanis egyetlen társasága egy pók, akivel filozófiai kérdésekbe bonyolódik

– amik az űrhajós szerelmi életét is érintik (a feleséget alakítja majd Mulligan). Leírás alapján tehát minden adott egy szellemes sci-fi drámához, jó eséllyel humorral fűszerezve.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.