Hírek

Carrie Fisher is visszatér a Star Wars IX. részében

Fisher testvérének támogatását is megnyerte a Lucasfilm: tisztességes ábrázolásra és búcsúra készülhetünk az új Star Wars-filmben.

A héten kezdődik az egyelőre cím nélküli IX. epizód forgatása. A Star Wars: Az utolsó Jedik folytatása ezúttal újból J.J. Abrams rendezőhöz került. A meglehetősen megoszló vélemények miatt nagy teher hárul az új filmre.

Mi már írtunk arról, hogyan lehetne jobbá tenni a Star Wars-franchise-t – olvasd el!

A héten bejelentették a jövőre érkező, trilógiazáró film szereposztását. Nem maradtunk meglepetés nélkül. Az új, fiatal színészek persze mind visszatérnek: Daisy Ridley, John Boyega, Adam Driver, Oscar Isaac, Domnall Gleeson, Kelly Marie Tran és Lupita Nyong’o természetesen ott lesz. A C-3PO-t alakító Anthony Daniels és a VIII. rész óta Chewbaccát alakító Joonas Suotamo és sokak örömére Billy Dee Williams is megjelenik Lando Calrissianként. Emellett új szereplőket is kapunk Keri Russell, Naomi Ackie és Richard E. Grant személyében.

Mark Hamill

A meglepetések közt a legnagyobb talán Carrie Fisher újbóli feltűnése. A színésznőt Az ébredő Erőhöz forgatott kimaradt jelenetekben hozzák vissza. Semmi CGI, semmi ízléstelen ábrázolásmód – a testvére ezt megerősítette, és nagyon elégedett Abrams ötletével.

A másik érdekesség, hogy Mark Hamill is visszatér, bár nem tudni még milyen formában. Sokan nem voltak elégedettek azzal, ahogy Az utolsó Jedikben Rian Johnson kezelte figuráját – kérdés, hogy ezen már hogy képes javítani egy újabb epizód.

Hamarosan megkezdődik a forgatás: jövő decemberben láthatjuk az új filmet, melynek forgatókönyvéért Az Argo-akcióés a Batman Superman ellenszerzője, Chris Terrio és J.J. Abrams felel.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.