Hírek

Carrie Fisher szívrohamot kapott

Az eredeti Csillagok háborúja-trilógia és Az ébredő Erő színésznője, Carrie Fisher súlyos szívrohamot kapott egy Londonból Los Angelesbe tartó repülőgépen. Egy orvos utastársa menthette meg az életét. A legutolsó hírek szerint állapota már stabil.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A kultikus Star Wars-sorozatban Leia hercegnőt alakító színésznő pénteken szívrohamot kapott 15 perccel a leszállás előtt egy Londonból Los Angelesbe tartó repülőgépen. A repülőn és repülőtéren élesztették újra, majd egy helyi kórházba szállították, ahol a testvére szerint stabilizálták az állapotát, de még az intenzíven fekszik. A színésznő Londonban a Catastrophe című brit sorozat harmadik évadát forgatta, amiben mellékszerepet vállalt.

Fisher filmszerepein kívül íróként és színházi szerepei miatt szintén ismert. „A nyolcvanas években több darabban feltűnt a Broadwayn, majd miután szerepelt a Blues Brothersben, Tom Hanks partnere volt a Magas barna férfi felemás cipőben című filmben, egy évvel később pedig Woody Allen 1986-os vígjátékában, a Hannah és nővéreiben kapott szerepet.

A következő évben jelent meg a saját drogfüggősége ihlette és azonnal bestsellerré váló regénye, a Képeslapok a szakadék széléről, amiből három évvel később olyan sztárszereposztással készült filmadaptáció, mint Meryl Streep, Shirley MacLaine, Dennis Quaid, Gene Hackman és Richard Dreyfuss. A Mike Nichols rendezte film forgatókönyvét maga Fisher jegyzi, amiért BAFTA-díjra is jelölték.” A nyolcadik Star Wars részben is feltűnik majd, amelyet már leforgattak. Karrierjéről itt írtunk bővebben.

Bartal Dóra

Bartal Dóra az ELTE anglisztika alapszakán és filmelmélet és filmtörténet mesterszakán végzett. Szakdolgozatait gender és populáris film témakörében írta, ezen kívül dokumetumfilmekkel foglalkozik. Specializációja a coming-of-age film és a fesztiválok. 2014 óta foglalkozik írással, szerkesztéssel és filmfordítással.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés