Hírek

Összeállt Cary Grant életrajzi sorozatának stábja, Jason Isaacs a főszereplő

Nyilvánosságra hozták az ITVX és a BritBox International gyártásában készülő Archie főbb szereplőit.

Jeff Pope sorozatáról először augusztusban érkeztek hírek, ekkor derült ki az is, hogy Cary Grant szerepét Jason Isaacs alakítja. Most került, hogy Laura Aikman (Bluestone 42, Gavin és Stacey) is szerepelni fog Cary volt feleségeként, Dyan Cannonként, Harriet Walter (Utódlás, Ted Lasso, Megszállottak viadala) pedig Elise Leach, Grant édesanyja lesz – írja a Deadline.

Dainton Anderson (Patrick Melrose), Calam Lynch (Bridgerton) és Oaklee Prendergast (Home) Archie Leach – a későbbi Cary Grant – fiatal változatait alakítják, Kara Tointon (Mr Selfridge, The Halcyon, Sound of Music Live) pedig a fiatal Elsie-t. Rajtuk kívül Henry Lloyd-Hughes (Ragdoll), Ian Pulston-Davies (Ray nyomozó, Coronation Street), Ian McNeice (Doc Martin), Jason Watkins (McDonald & Dodds, Des), Lisa Faulkner (EastEnders) és Niamh Cusack (The Virtues) is beszállt a sorozatba.

A show a Pope által rebrandingelt ITV Studios Etta Pictures neve alatt készül, és a hollywoodi sztár fiatalkorából és 1961-es életéből vág össze jeleneteket, amikor pályája csúcsán volt. Grantnek ezt a verzióját a Harry Potterből ismert Isaacs játssza.

Az Archie a főszereplő 1904-es bristoli születésével kezdődik, és a rendkívüli szegénységben töltött gyermekkorát meséli majd el, amely során apja házasságtörésével és idősebb testvére, John elvesztésével kellett megküzdenie. Tizennégy évesen csatlakozott a Bob Pender Troupe nevű zenés előadáshoz, majd az Egyesült Államokba költözött, és nem sokkal később megszületett Cary Grant.

Cannon áldását adta Pope-nak, és Grant lánya, Jennifer Grant mellett ő is részt vesz a projektben.

Az Archie lesz az egyik zászlóshajója a brit ITV tévécsatorna új, még ebben az évben induló streaming szolgáltatásának, az ITVX-nek, majd hónapokkal később tévés premiert is kap. A forgalmazásért az ITV Studios felel.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!