Hírek

Catherine Deneuve a főszereplője a cannes-i fődíjas Kore-eda Hirokazu következő filmjének

Catherine Deneuve

Catherine Deneuve francia filmsztár játssza a főszerepét a 71. cannes-i filmfesztiválon Arany Pálmát nyert japán Kore-eda Hirokazu következő játékfilmjének – jelentették be csütörtökön az alkotás producerei.

A 38 Productions és a Bunbuku közleménye szerint a filmben – amelynek nem végleges címe Az igazság Catherine-ról – egy másik francia filmsztár, az Oscar-díjas Juliette Binoche, Ludivine Sagnier francia színésznő és Ethan Hawke amerikai színész is szerepet vállalt.

Catherine Deneuve egy férfiak által csodált filmsztárt fog alakítani, aki, miközben egy sci-fi filmet forgat, az emlékiratait publikálja. A könyvnek köszönhetően találkozik újra lányával, akit Juliette Binoche alakít. Anya és lánya egymásra találása egyben leszámolás is egymással, ami az őket körülvevő férfiak tekintetén keresztül történik – olvasható a szinopszisban.

Vincent Maraval, a film francia forgalmazója a Screen brit filmes szaklapban Billy Wilder Alkony sugárút című 1950-es drámájához hasonlította a japán rendező készülő filmjét, amely egy színésznő valóságát és az ahhoz kapcsolódó legendákat dolgozza fel.

A japán Kore-eda Hirokazunak, aki Shoplifters (Bolti tolvajok) című családi drámájával elnyerte szombat este a cannes-i filmfesztivál fődíját, ez lesz a 14. játékfilmje.

Magyarországi forgalmazásban eddig egy filmje volt látható, A fiam családja című dráma, amely 2013-ban Cannes-ban Nagydíjat kapott.

Japán film több mint húsz év után nyert fődíjat a világ egyik legrangosabb filmes találkozóján.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com