Hírek

Channing Tatum szörnyeteg lesz a 21 Jump Street alkotóinak új filmjében

Ismét együtt forgat Channing Tatum és a Phil Lord-Chris Miller duó: a 21 és 22 Jump Street, azaz A kopasz és A túlkoros osztag után komolyabb vizekre eveznek az alkotók. A Universal egy klasszikus szörny alakjával készül a film – írja a Deadline.

A Channing Tatum és Jonah Hill főszereplésével készült 21 Jump Street – A kopasz osztag – amelyet mi az évtized legjobb vígjátékai közé tettünk –, és a szintén szuperül sikerült folytatást követően Tatum ismét együtt dolgozik a film rendezőivel. Phil Lord és Chris Miller ezúttal azonban a Universal egyik klasszikus szörnyének történetét dolgozza fel.

Az évtized legjobb vígjátékai

A Universal újabb és újabb szörnyetegit porolja le mostanság, noha a siker nem mindig garantált. A láthatatlan ember például az idei év egyik legjobb horrorja lett, míg A múmia Tom Cruise bevetésével is csalódást okozott. Az új Halloween sem volt igazán erős, ahogy a Fekete karácsony remake-je is hagyott kivetnivalót maga után.

Azonban ha eredeti ötletekről volt szó, a stúdió sokszor kiemelkedő meglepetés horrorokkal állt elő (noha általában koprodukcióban): Jordan Peele Tűnj el! és Mi című filmjei simán a műfaj modern zászlóshajói lettek, ahogy a Boldog halálnapot is csavart egyet az ismert formulán.

Most Channing Tatum főszereplésével veszik elő egyik nagy klasszikus szörnyüket, hogy remélhetőleg a jobban sikerült feldolgozások egyikét hozzák el a thriller kedvelőinek.

Noha egyelőre cím nélkül fut a projekt, és azt sem tudni, hogy a színész melyik jól ismert szörnyeteg bőrébe bújik majd, az mindenképpen biztató, hogy a producerek között találjuk Phil Lordot és Chris Millert. Az ötlet állítólag Reid Carolin producertől érkezett, aki több ízben is dolgozott már együtt Tatummal. A vélhetően meglévő alaptörténetet pedig Wes Tooke írja majd forgatókönyvvé. A rendezői szék egyelőre üres, de valószínűleg ide is nagy nevet talál majd a Universal.

Channing Tatumot egyébként pár éve már, hogy láthattuk mozifilmben. Utoljára ugyanis a 2017-es Kingsman: Az Aranykörben tűnt fel teljes valójában. 2018-ban az Apróláb és 2019-ben A LEGO-kaland 2 kapcsán is csak a hangját hallhatta a közönség. Nem úgy a közeljövőben: az említett Universal szörnyes thriller mellett a Joseph Gordon-Lewit rendezte musicalben is szerepel majd, ez lesz a Wingmen. Hangját adja továbbá egy amerikai történelmi animációhoz, amelyben George Washingtont szólaltatja meg,

illetve ő maga is átül a kamera másik oldalára.

2021-ben érkezik a Dog címen futó családi vígjáték, amelyet nemcsak rendezni fog a színész Reid Carolin oldalán, de a forgatókönyv írásába is beszáll majd. Mindezt persze úgy, hogy a film főszerepét is ő viszi.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya