Hírek

Chaplin és Pasolini Velence után a magyar mozikban!

ferrara pasolini

pasoliniJön a 71. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában szerepelt Pasolini és a The Price of Fame. Mindkét alkotás megtörtént eseményen alapul: előbbi a legendás rendező, Pier Paolo Pasolini életének utolsó két napját és meggyilkolását dolgozza fel, utóbbi pedig egy, Charlie Chaplin holttestének elrablásáról szóló fekete komédia.

Az idei velencei versenyprogramban debütált Pasolinit nagy várakozás előzte meg, mert amerikai kultrendezője, Abel Ferrara korábban úgy nyilatkozott, filmje választ ad a kérdésre, hogy ki gyilkolta meg valójában a kiváló olasz direktort. A Pasolini az 1975-ben tisztázatlan körülmények meggyilkolt rendező életének utolsó két napjáról szól. A címszerepet Willem Dafoe játssza, egyöntetű vélemények szerint kiváló hitelességgel. A népszerű amerikai színész korábban szerepelt Oliver Stone A szakasz című Oscar-díjas alkotásában, a közelmúltban pedig feltűnt Lars von Trier A nimfomániás 1-2. rész, Anton Corbijn Az üldözött és Wes Anderson A Grand Budapest Hotel című filmjeiben is. A rendező Abel Ferrara extrémitásairól és különleges látásmódjáról ismert amerikai függetlenfilmes, aki a Pasolinit megelőzően a Dominique Strauss-Kahn botrányról készített mozit Welcome to New York címmel. A Pasolini várhatóan 2015 első negyedévében kerül a magyar mozikba.

The Price of Fame
The Price of Fame

A The Price of Fame (La rancon de la gloire) Charlie Chaplin holttestének elrablásáról szóló fekete komédia. Két szerencsevadász Svájcban kiásta és ellopta a világhírű művész földi maradványait, majd az örökösöktől váltságdíjat követelt. A film rendezője, Xavier Beauvois négy éve Cannes-ban aratott világsikert és nyert három díjat Emberek és Istenek című drámájával. Mostani alkotásában szerepel Peter Coyote, Nadine Labaki, valamint Chaplin unokája, Dolores Chaplin, továbbá Chiara Mastroianni, Marcello Mastroianni és Catherine Deneuve közös lánya is. The Price of Fame 2015 első negyedévében kerül a magyar mozikba.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com