Hírek

A Charlie és a csokigyárat Taika Waititi gondolhatja újra (kétszer is)

Charlie és a csokigyár
Johnny Depp nyomdokaiba léphet az egyik színész

Roald Dahl Charlie és a csokigyár című regénye alapján Taika Waititi két sorozatot is rendez a Netflix részére.

Roald Dahl Charlie és a csokigyár című gyerekkönyve újabb feldolgozásoknak néz elébe. A legutóbb Jojo Rabbitért a legjobb adaptált forgatókönyvnek járó Oscar-díjjal kitüntetett Taika Waititi lesz a rendezője az 1964-es regény alapján készülő két új sorozatnak is.

A Netflix célja, hogy a szériák a regény kvintesszenciáját ragadják meg. Egyben ez az első lépés a streaming óriás és a The Roald Dahl Story Company közötti együttműködés útján, amely során a szerző további olyan népszerű írásaival vannak terveik mint a Matilda, a The BFG (A barátságos óriás) vagy a The Twits.

Taika WaititiA Charlie és a csokigyár korábbi adaptációi közül a legnagyobb sikert az 1971-es változat könyvelhette el, aminek a főszerepében Gene Wilder látható cukor-gyárosként, illetve Tim Burton 2005-ös újragondolása, amiben Johnny Depp alakítja a csokigyárost, akit visszatérő emlékképek gyötörnek a saját gyerekkoráról, mert kisfiúként az apja kitagadta őt, (mert nem engedte, hogy az édességiparban dolgozzon, arra hivatkozva,  hogy az édesség tönkreteszi a fogakat).  

Az egyedi stílusáról ismert Waititi, akinek a neve sokak számára a Thor: Ragnarok révén vált ismertté, az elmúlt években gyakorlatilag folyamatosan dolgozik. Az Oscar-díj sem lassított a munkatempóján.

Nemrég fejezte be a Searchlight Pictures számára a Next Goal Wins című filmet, ami egy valós alapokon nyugvó történet az első amerikai szamoai labdarúgó-válogatottról. Jelenleg pedig a The Auteur című pszichedelikus képregény  adaptációját tervezi a Showtime részére.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com