Hírek

Charm City Kings, The Postcard Killings, Dream Horse – 3+1 friss előzetes

Baltimore-i motorosok, egy sorozatgyilkos utáni hajsza és egy csodaparipa szerepelnek az alábbi kedvcsinálókban, valamint befutott a Vivarium legújabb és sokkal izgalmasabb trailere is.

Charm City Kings

A filmet Angel Manuel Soto rendezte, a forgatókönyvet Kirk Sullivan, Chris Boyd és Barry Jenkins történetéből Sherman Payne írta. A Soto filmje Lofty Nathan 12 O’Clock Boys című 2013-as dokumentumfilmjének adaptációja. Nathan eredeti történetének

középpontjában Baltimore-i cross motorversenyzők állnak, akik számára életforma a „mocskos paripákon” való lovaglás.

A főszerepekben Jahi Di’Allo Winston, Meek Mill , Will Catlett, Teyonah Parris, Donielle Tremaine Hansley és Kezii Curtis láthatóak.

A Charm City Kings világpremierje január 27-én a Sundance Filmfesztiválon volt. Mozis debütálása április 17-én várható az Egyesült Államokban.

 

Dream Horse

Euros Lyn filmjének forgatókönyvét Neil McKay írta. Jan (Toni Collette), takarítónőként és csaposként keresi a kenyerét. Egy nap úgy dönt, hogy versenylovat tenyészt egy walesi faluban. A csodaló villámgyors sikereket ér el, és szélsebesen emelkedik az ázsiója előbb a helyi bajnokságban, majd a nemzeti viadalon is elindítják…

A további szerepekben Damian Lewis, Owen Teale, Joanna Page, Karl Johnson, Steffan Rhodri és Anthony O’Donnell alakítanak.

A film április 17-én mutatkozik be a mozikban, magyarországi premierről nincs hír.

 

The Postcard Killings

Danis Tanovic (Senkiföldje) rendezése James Patterson  és  Liza Marklund  bestseller thrillerén alapul. Főszerepében a The Walking Dead sztárja Jeffrey Dean Morgan látható.

Jacob Kanont , egy New York-i nyomozót egy játszik, aki nemzetközi hajtóvadászatot indít egy sorozatgyilkos után.

Személyes és tragikus érintettsége az ügyben, hogy lányát és vejét londoni nászútjukon vélhetően ugyanez a szörnyeteg gyilkolta meg brutálisan. Kanont egy skandináv újságíró (Cush Jumbo) segíti az ügy felgöngyölítésében. A feszült előzetesből kiderül, hogy a gyilkos minden esetben képeslapot küld az újságírónak a következő helyszínről, ahol lecsap.

A nemzetközi színészi gárda további tagjai:  Famke Janssen, Cush Jumbo, Joachim Król, Steven Mackintosh, és Denis O’Hare.

Tanovic filmje április 16-án érkezik a magyar filmszínházakba.

 

Vivarium

Lorcan Finnegan dermesztő thrilleréről korábban már hírt adtunk. Most azonban egy nemzetközi főként brit – forgalmazásra szánt, sokkal feszesebbre vágott, ellenben több információt közlő előzetest jelentettek meg.

Avatar

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Cinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya