Hírek

Chicago-bemutató a Centrál Színházban

chicagoA Chicago című musicalt mutatja be a Centrál Színház: a musicalt Bozsik Yvette rendezésében és koreográfiájával december 29-én láthatja először a közönség.

A Chicago című musical csaknem negyven éve folyamatosan műsoron van szerte a világon. Az előadás ismertetője szerint a siker titka, hogy a szerzők elegyítették a fanyar társadalmi szatírát a káprázatos, buja revüvel.

„Roxie Hart egy nap besokall: hidegvérrel lelövi szeretőjét, a halálbüntetés elől pedig a legegyszerűbben úgy tud elmenekülni, ha az ördögien fondorlatos sztárügyvéd, Billy Flynn segítségével a címlapokon próbálja meg tisztára mosni magát. Ehhez azonban a férjgyilkosok királynőjének, Velma Kellynek is lesz egy két szava” – olvasható a darab ismertetőjében.

A rendező-koreográfus Bozsik Yvette dolgozott már a Centrál Színházban: a színikritikusok által a 2010-ben legjobb zenés-szórakoztató előadás díjával kitüntetett Cabaret című produkciót állította színpadra.

A Chicago című darabban Velma Kelly szerepében Jordán Adél, Schell Judit és Szilágyi Csenge, Roxie Hartként pedig Tompos Kátya, Ágoston Katalin és Mórocz Adrienn látható. Billy Flynnt Kulka János, Morton Mamát Falusi Mariann alakítja, Amos Hart figuráját Stohl András és Cserna Antal kelti életre, a további szerepekben Botos Éva, Schmied Zoltán, Vati Tamás, Krausz Alíz, Samantha Kettle, Fülöp Tímea, Tallós Andrea, Székely Szilveszter, Kalmár Attila, Gombai Szabolcs, Vislóczki Szabolcs, Feledi János, Gyulai Júlia, Hasznos Dóra és Stohl Luca látható.

Az előadás díszlettervezője Khell Zsolt, a jelmeztervező Berzsenyi Krisztina. A produkció zenei vezetője Fekete Mari.
A Chicago című musicalt 1975. június 3-án mutatták be a New York-i 46. Utcai Színházban. A darab inspirálója a húszas évek egyik nagy sikerű vígjátéka volt. John Kander és Fred Ebb musicaltörténeti művet írt, a rendező-koreográfus és a szövegkönyvet is társszerzőként jegyző Bob Fosse.

A Chicago című musical magyarországi ősbemutatóját 1980. december 19-én a Budapesti Operettszínházban tartották, a következő évben Kaposváron játszották, később pedig az Ódry Színpadon, a szolnoki színházban mutatták be, továbbá a soproni színház és a Madách Színház is műsorára tűzte a darabot.

A műből Oscar-díjjal jutalmazott film is készült.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com