Hírek

Chicagóban nyert az On The Spot

on the spot Silver Plaque (Ezüst Plakett) díjat nyert a Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál televíziós versenyében az On The Spot amazóniai filmje.

Cseke Eszter és S. Takács András a tavalyi futball-világbajnokság idején forgatott a Brazíliában élő törzzsel az esőerdőben, amelynek rövidesen el kell hagynia lakóhelyét az épülő Belo Monte gát miatt.

A Xingu folyó mentén élő xikrin törzs viszontagságairól szóló műsor nemcsak Magyarországon volt látható, az On The Spot rövidfilmet készített az Al Jazeera America megrendelésére is, ezt a csatorna websorozata, az AJ+ jutatta el az amerikai közönséghez.

A magyar nézők legutóbb éppen a frissen díjazott amazóniai filmet láthatták Cseke Esztertől és S. Takács Andrástól a tévében a vb-döntő másnapján. Az alkotók legközelebb az idén ősszel jelentkeznek új szériával a Duna csatornán, ez látható a sorozat hetedik évada.

Az On the Spot brazíliai filmje a napokban a “Civil társadalom” kategóriában különdíjat kapott a moszkvai DetectiveFEST-en is.

A chicagói mustrán a Zeneakadémia imázsfilmje, A Lisztérium – ahol él a zene című klipje az intézményi arculattal foglalkozó reklámfilmek között bizonyult a legjobbnak, és elnyerte a Silver Hugo (Ezüst Hugó) díjat.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com