Hírek

Chloe Moretz lesz a kis hableány

Chloe-Moretz Újabb ikonikus Disney-adatáció kerül élőszereplős feldolgozásra. Ezúttal Ariel történét viszik ismét filmvászonra Chloe Moretz főszereplésével. A filmnek rendezője egyelőre nincs – írja a comingsoon.net.

Kétség kívül a klasszikus Disney mesék feldolgozásának korát éljük, hiszen A kis hableány élőszereplős adaptációja már a sokadik a sorban. Az Angelina Jolie főszereplésével készült Demóna gyakorlatilag a Csipkerózsika újragondolása azzal a csavarral, hogy a a film középpontjában a gonosz áll. És bár igen csak felemás fogadtatást kapott a film, már bejelentették a folytatását is. Kenneth Branagh sztárparádét felvonultató Hamupipőkéje inkább megmaradt a mese varázslatos világában, hogy a történetet úgy adja át, mintha csak egy színes képeskönyvet lapozgatnánk.

Hófehérke története pedig annyira megragadta a filmes világot, hogy két alkotás is készült, igaz jócskán eltérő megközelítéssel. A Tükröm, tükröm Julia Roberts es Lily Collins főszereplésével egy hagyományos feldolgozás, mely végig hű marad az eredeti meséhez, míg a Hófehér és a vadász egy jóval komorabb és komolyabb hangvételű mű, sok csatával és Charlize Theron kitűnő gonos boszorkány alakításával.

tukrom

Noha Tim Burton Alice Csodaországban feldolgozása kissé kilóg a fenti sorból, szigorúan véve ez is egy Disney-adaptáció élőszereplős változata. Mondjuk, messze nem a legjobb, sőt, de ahogy ez már lenni szokott, ez egyáltalán nem akadályozza meg a készítőket abban, hogy folytatást kapjon a projekt. De nem Burton alkotása az egyetlen félresiekrült munka: a hetekben bemutatott Pán Péter újragondolása, a Pán sem az igazi, noha a folytatás már itt is garantált.

A felsorolás azonban itt nem áll meg, hiszen a Szépség és a szörnyeteg 2017-ben érkezik a mozikba, olyan nevekkel, mint Emma Watson, Ewan McGregor, Stanley Tucci, Dan Stevens és Luke Evans. Reméljük ez az alkotás inkább az eredeti meséket idézi majd, mert úgy tűnik, ez a recept a jó adaptációkhoz.

Láthatjuk tehát, hogy A kis hableány egy impozáns és gazdag listát bővít, noha annak ellenére, hogy szinte biztos (lehetne) a siker – hiszen a meséket egyszerűen mindenki imádja – vaamiért mégsem garantált. Azért kezdetnek több mint megfelel, hogy a főszerepet az egyre sikeresebb és egyre többet foglalkoztatott Chloe Moretz (Carrie, Ha maradnék, Sils Maria felhői) kapta, míg a forgatókönyvet nagy eséllyel az a Richard Curtis írja majd, akinek az Igazából szerelmet, az Időről időrét vagy a Sztárom a páromat köszönhtejük.

ha maradnek chloe grace moretz2

Eredetileg a film rendezését Sofia Coppolára bízta volna a Universal Pictures, ő azonban nem akart egy Moretz kaliberű nagy sztárral dolgozni az alkotáson. Így a projekt egyelőre rendező nélkül áll, de nem kell attól tartanunk, hogy ne kelne el az a bizonyos szék.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.