Hírek

Chris Columbus szívesen megrendezné a Harry Potter folytatását

Mert ugye van folytatása Harry Potter történetének, amely színpadi drámaként jelent meg pár évvel ezelőtt…

Húsz éve mutatták be a Harry Potter és a bölcsek köve című filmet, mely J.K. Rowling szenzációs könyvsorozatának első részét ültette filmvászonra. Hatalmas kihívás volt ezt a nagyívű történetet mozgóképre álmodni, így gigantikus súly nyomta a rendező, Chris Columbus vállát a projekt kapcsán. A napokban a Variety kérdezte az alkotót a jeles évforduló kapcsán.

„Tulajdonképpen számítottam arra, hogy akár ki is rúghatnak az első két hétben.

Nem igazán ideges, inkább felkészült voltam azzal kapcsolatban, hogy ha ezt elszúrom, talán soha többé nem fogok tudni dolgozni. És milliónyi rajongó dörömbölne dühösen az ajtómnál” – nyilatkozta Columbus, aki az első két Potter-rész előtt olyan filmekkel öregbítette nevét, mint a Reszkessetek, betörők!, a Mrs. Doubtfire és A kétszáz éves ember.

A Harry Potter-filmsorozat zárójelenete

Szerencsére a rendező közel sem szúrta el a dolgot, és az ifjú varázsló kalandjait egy betonbiztos alapra építette, ami egyszerre hű adaptáció és önmagában is érthető, szórakoztató alkotás. Annyira, hogy a Warner Bros. nem is volt képes elengedni a franchise-t a 2011-ben bemutatott utolsó epizódot követően. A Legendás állatok előzményszériát 2016-ban indította útnak, jövőre már a harmadik rész bemutatója várható.

Rowling sem tudott egyhamar továbblépni azon, milyen izgalmas világot alkotott, ezért egy színdarab formájában folytatta a történetet:

a Harry Potter és az elátkozott gyermek sok évvel később veszi fel a vonalat a varázsló felnőttköri életénél. A könyvet nem övezte egyöntetű szeretet, és többek számára úgy maradt meg, mint egy kétségbeesett próbálkozás a rókabőr újabb lehúzására. Columbus azonban nem így látja a helyzetet.

Esküszöm, hogy rosszban sántikálok – J. K. Rowling, John Tiffany és Jack Thone: Harry Potter és az elátkozott gyermek

A Variety ugyanis kifaggatta őt arról is, hogy egy potenciális Harry Potter folytatást vállalna-e, a rendező pedig egyből a már meglévő alapanyaghoz nyúlt. „Imádnám, ha megrendezhetném Az elátkozott gyermeket. Nagyszerű darab, a srácok pedig már a szerepnek megfelelő korban vannak. Ez a saját kis álmom.”

A tíz éve véget ért filmsorozat folytatása egyelőre nem tűnik realitásnak, így Columbus várhatóan az álmot még sokáig kell dédelgesse.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com