Hírek

Chris Evans, Josh Hartnett és Nick Nolte is sorozatban domborítanak – Előzetesek

Amerika Kapitány gyilkossággal vádolt fiát menti egy sorozatban. Josh Hartnett is visszatér sokak örömére, ám ami még nagyobb boldogság: a veterán Nick Nolteval együtt játszik egy misztikus szériában.

Defending Jacob

Chris Evans neve az elmúlt évek során egyet jelentett Amerika Kapitánnyal, ám a Rian Johnson által rendezett, minden ízében remek Tőrbe ejtvében egészen új arcát is megismerhettük. Legutóbb közel húsz éve láthattuk a képernyőkön. Most az Apple TV+ nyolcrészes sorozatában tér vissza a kijelzőkre.

A Defending Jacob széria alapja a 2012-ben ugyanezen címmel megjelent William Landay regény.

A sorozatverzió, hűen az alapanyaghoz, egy bűnügyi thriller, amelyben Evans a massachusettsi kerületi ügyvédet, Andy Barbert játssza. A kisvárosban brutális gyilkosság borzolja a kedélyeket.

A legszörnyűbb az egészben, hogy Barber középiskolás fiát, Jacobot (Jaeden Martell az Azból és a Tőrbe ejtvéből) vádolják osztálytársa meggyilkolásával. Kiderül ugyanis, hogy Jacob haragban volt az áldozattal. Andy nem sokkal később pedig egy kést talál a fia szobájában, így a bizonyítékok is ellene szólnak. Barber természetesen bármit megtenne annak érdekében, hogy fiát ne ítéljék el, még ha ez azzal is jár együtt, hogy be kell mocskolnia a kezét.

A minap érkezett trailer folyamatos magasfeszültséget és izgalmas helyzeteket ígér. A tényleges bűntény bemutatásánál pedig sokkal embert próbálóbbnak tűnik a jogi hercehurca és a közösségi-társadalmi reakciók bemutatása.

Mark Bomback (A majmok bolygója) forgatókönyvéből a Kódjátszma Oscar-díjra jelölt direktora, Morten Tyldum rendezte a minisorozatot, amelyben a fentebb említettek mellett Michelle Dockery, Cherry Jones, Betty Gabriel, J.K. Simmons, Sakina Jaffrey és Pablo Schrieber is szerepelni fog.

A Defending Jacob összesen nyolc epizódból áll majd, az első részt április 24-én fogják vetíteni.

Paradise Lost

A Spectrum és a Paramount Network közös gyártású misztikus thrillere egy fiatalabb, de már rutinos és egy idős húzónevet is soraiban tudhat. Josh Hartnett képviseli az középgenerációt, a 80 felé ballagó Nick Nolte pedig legendaként domborít.

A történet szerint – melynek részletei egyelőre homályosak – egy pszichiáter (Bridget Regan) családjával Kaliforniából a férje (Josh Hartnett) szülővárosába, Mississippibe költözik, hogy szégyenteljes titkokat fedezzen fel, amelyek visszavonhatatlanul megváltoztatják az egész közösség életét.

A tízrészes sorozat kreátora Rodes Fishburne, showrunnere Erika Lisanne Mittman, aki produceri feladatokat is ellátott a projekt során. A pilotot John Lee Hancock dirigálta. Az alkotógárda tagjai még egyebek mellett: David Kanter, Jeff Okin és Romeo Tirone.

A széria szereplői között üdvözölhetjük még többek között: Gail Beant, Danielle Deadwylert és Shane McRaet és Barbara Hershey-t is.

Paradise Lost egy összetettségében is vonzó sorozat, erős karakterekkel teli, beleértve Mississippi kisvárosát, ahová a cselekményt helyezték. Kíváncsian várjuk, hogy John Lee Hancock hogyan kelti életre ezt a rejtélyekkel teli világot.

A széria április 13-án debütál a Paramount Channel programjában.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Kinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.