Hírek

Chris Evans, Josh Hartnett és Nick Nolte is sorozatban domborítanak – Előzetesek

Amerika Kapitány gyilkossággal vádolt fiát menti egy sorozatban. Josh Hartnett is visszatér sokak örömére, ám ami még nagyobb boldogság: a veterán Nick Nolteval együtt játszik egy misztikus szériában.

Defending Jacob

Chris Evans neve az elmúlt évek során egyet jelentett Amerika Kapitánnyal, ám a Rian Johnson által rendezett, minden ízében remek Tőrbe ejtvében egészen új arcát is megismerhettük. Legutóbb közel húsz éve láthattuk a képernyőkön. Most az Apple TV+ nyolcrészes sorozatában tér vissza a kijelzőkre.

A Defending Jacob széria alapja a 2012-ben ugyanezen címmel megjelent William Landay regény.

A sorozatverzió, hűen az alapanyaghoz, egy bűnügyi thriller, amelyben Evans a massachusettsi kerületi ügyvédet, Andy Barbert játssza. A kisvárosban brutális gyilkosság borzolja a kedélyeket.

A legszörnyűbb az egészben, hogy Barber középiskolás fiát, Jacobot (Jaeden Martell az Azból és a Tőrbe ejtvéből) vádolják osztálytársa meggyilkolásával. Kiderül ugyanis, hogy Jacob haragban volt az áldozattal. Andy nem sokkal később pedig egy kést talál a fia szobájában, így a bizonyítékok is ellene szólnak. Barber természetesen bármit megtenne annak érdekében, hogy fiát ne ítéljék el, még ha ez azzal is jár együtt, hogy be kell mocskolnia a kezét.

A minap érkezett trailer folyamatos magasfeszültséget és izgalmas helyzeteket ígér. A tényleges bűntény bemutatásánál pedig sokkal embert próbálóbbnak tűnik a jogi hercehurca és a közösségi-társadalmi reakciók bemutatása.

Mark Bomback (A majmok bolygója) forgatókönyvéből a Kódjátszma Oscar-díjra jelölt direktora, Morten Tyldum rendezte a minisorozatot, amelyben a fentebb említettek mellett Michelle Dockery, Cherry Jones, Betty Gabriel, J.K. Simmons, Sakina Jaffrey és Pablo Schrieber is szerepelni fog.

A Defending Jacob összesen nyolc epizódból áll majd, az első részt április 24-én fogják vetíteni.

Paradise Lost

A Spectrum és a Paramount Network közös gyártású misztikus thrillere egy fiatalabb, de már rutinos és egy idős húzónevet is soraiban tudhat. Josh Hartnett képviseli az középgenerációt, a 80 felé ballagó Nick Nolte pedig legendaként domborít.

A történet szerint – melynek részletei egyelőre homályosak – egy pszichiáter (Bridget Regan) családjával Kaliforniából a férje (Josh Hartnett) szülővárosába, Mississippibe költözik, hogy szégyenteljes titkokat fedezzen fel, amelyek visszavonhatatlanul megváltoztatják az egész közösség életét.

A tízrészes sorozat kreátora Rodes Fishburne, showrunnere Erika Lisanne Mittman, aki produceri feladatokat is ellátott a projekt során. A pilotot John Lee Hancock dirigálta. Az alkotógárda tagjai még egyebek mellett: David Kanter, Jeff Okin és Romeo Tirone.

A széria szereplői között üdvözölhetjük még többek között: Gail Beant, Danielle Deadwylert és Shane McRaet és Barbara Hershey-t is.

Paradise Lost egy összetettségében is vonzó sorozat, erős karakterekkel teli, beleértve Mississippi kisvárosát, ahová a cselekményt helyezték. Kíváncsian várjuk, hogy John Lee Hancock hogyan kelti életre ezt a rejtélyekkel teli világot.

A széria április 13-án debütál a Paramount Channel programjában.

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter

Szabó Zsolt Szilveszter a szombathelyi BDF-en végzett mozgókép- és médiakultúra szakon. 25 éve foglalkozik filmekkel. Specializációja a sci-fi, a szerzői filmek, a zsánermozik szerzői változatai és a bizarr műfajkevercsek. Szívesen bíbelődik rebellis, besorolhatatlan alkotók műveivel. Cinematográfus istensége Tarkovszkij és nagyra tartja Enyedi Ildikó művészetét.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya