Hírek

Chris Evans a District 9 rendezőjével áll össze

Neill Blomkamp új katasztrófafilmjének, a Greenlandnek lehet a főszereplője az Amerika Kapitányt is játszó Chris Evans.

Chris Evans már rég bejelentette, hogy távozik a Marvel-univerzumból. A jövőre érkező negyedik Bosszúállók-film lesz az utolsó számára, de addig is van ideje válogatni az utána bemutatandó produkciókból.

Ezúttal a dél-afrikai származású Neill Blomkamp találta meg, akitől már 3 éve nem láttunk filmet.

A District 9-nal bizonyító, majd az Elysium: Zárt világ és a Chappie című filmekkel vegyes sikereket elérő rendező sajnos Ridley Scott ügyködései miatt nem tudta megrendezni A bolygó neve: Halál vágyott folytatását. Blomkamp nem csüggedt, hanem elkészített több rövidfilmet is, melyekből akár egyszer még nagyjátékfilm is készülhet. Míg azok a projektek váratnak magukra, addig is érkezik tőle a Greenland.

Neill Blomkamp

A Greenland részletes szinopszisáról még nem értesültünk, de az biztos, hogy egy családról szól majd, akik egy természeti kataklizma közepén találják magukat. Blomkampot ismerve az alábbi ismertető túl klisés ahhoz, hogy a teljes igazság legyen. A filmjeiben társadalmi kérdéseket gyakran feszegető rendező egy olyan címmel, mint a Greenland, valószínűleg a klímaváltozással kapcsolatban fog véleményt alkotni.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya