Hírek

Chris Hemsworth hátborzongató emberkísérleteket végez – A pók feje előzetes

Vérfagyasztó ízelítőt kaptunk a Netflix új sci-fijéből, amelyben Chris Hemsworth épp annyira rideg és kiszámíthatatlan, mint amennyire a hely, ahol rejtélyes emberkísérleteit végzi.

Az ezek mögött húzódó okokat egyelőre homály fedi, de annyit mindenképp elért az előzetes, hogy tudni akarjuk, mi is áll pontosan Hemsworth cinizmussal megfűszerezett kegyetlenkedéseinek hátterében. A film alapjául George Saunders Escape from Spiderhead című novellája szolgált. A jövőben járunk, az utópisztikus hangulatot már az előzetes első pillanatai rögtön érzékeltetik.

A központi helyszín egy börtön, ahol elítéltek lecsökkenthetik büntetésük idejét azzal, ha jelentkeznek emberkísérletekre,

amelyek különféle kétes eredetű szerek tesztelésével és az őrület és zsenialitás mezsgyéjén mozgó Steve Abnesti (Hemsworth) és csapata megfigyelése alatt zajlanak. Ezek a szerek (drogok, gyógyszerek, mindenféle ismeretlen anyagok) az előzetes ígérete szerint ijesztően megváltoztatják a kísérleti alanyok jellemét, viselkedését. Ahogyan arra az eredeti írás címe utal, a történetben szó lesz szökésről, vagy legalábbis arra utaló kísérletről is. Két rab, Jeff (Miles Teller) és Rachel (Jurnee Smollett) közel kerül egymáshoz a kísérleti börtönben töltött idő során, és elhatározzák, hogy együtt lelépnek.

A pók fejét Joseph Kosinski rendezte (Tron: Örökség, A bátrak, Top Gun: Maverick), aki ezúttal egy összetett főgonoszt állított új filmje középpontjába – az sem biztos egyelőre, hogy egy egyértelműen gonosz őrült tudósról van-e szó Abnesti képében. Elgondolkodtató ugyanis, ahogyan a rendező nyilatkozott a karakterről: „céljai nemesek, de módszerei embertelenek”. Az is csak tovább árnyalja Hemsworth karakterét, hogy él-hal a retró slágerekért, ami pluszban szürreálissá és komikussá teszi ezt a pszichothrillerként és sci-fiként is funkcionáló, nehezen beskatulyázható(nak ígérkező) alkotást.

Az ízelítő alapján a Netflix, úgy tűnik, valami eredetibe vágta a fejszéjét: június 17-én már letesztelhetjük a streamingcsatorna kínálatában, hogy valóban így van-e.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com