Hírek

Chris Pine történelmi drámában kaszabol – Outlaw King előzetes

Kijött az első előzetes a Netfix történelmi drámájához. Az Outlaw Kingben A préri urai után újra együtt dolgozik David Mackenzie és Chris Pine.

Az Outlaw King nem kevésbé előkelő módon debütál, mint a Torontói Filmfesztivál nyitófilmjeként néhány hét múlva. A film egy klasszikus Dávid és Góliát-történetet mesél el, amelyben a 14. századi skót király, Robert The Bruce felvette a küzdelmet a sokkal nagyobb és jobban felszerelt, megszálló angol hadsereggel.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A filmet Skóciában forgatták, Pine mellett pedig Aaron Taylor-Johnson, Florence Pugh, Billy Howle, Tony Curran, Stephen Dillane, James Cosmo és Sam Spruell szerepel benne. A forgatókönyvet Bash Doran, James MacInnes és David Mackenzie írta Mark Bomback és David Harrower közreműködésével. Az előzetesben a klasszikus brit témájú történelmi filmeket (A rettenthetetlentől a Robin Hood, a tolvajok fejedelméig) megidéző történetelemek és esztétika kockázatkerülő filmet, ugyanakkor minőségi munkát ígér.

A torontói premier után az Outlaw King november 9-től lesz elérhető a Netflixen.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés