Hírek

Chris Pratt bibliai idézettel, Zoe Saldana szeretetkitöréssel védte meg James Gunnt

A közelmúlt legmegosztóbb filmes botrányához A galaxis őrzői-filmek két oszlopos tagja is hozzászólt.

Dave Bautista és James Gunn testvére, Sean Gunn után A galaxis őrzői újabb alkotói vették védelmükbe James Gunnt. Mint mi is megírtuk, Alan Horn, a Walt Disney Studios elnöke július 20-án bejelentette, hogy korábbi provokatív poénjai miatt kirúgják Gunnt A galaxis őrzői 3 rendezői székéből. A filmet 2020-ban mutatták volna be.

„Nem fogok hazudni, komoly kihívást jelentett ez a hétvége. Hagytam időt, hogy tisztába jöjjek magammal, mielőtt nyilatkozom. Szeretném, ha mindenki tudná, hogy A galaxis őrzői-család MINDEN tagját szeretem. És mindig is szeretni fogom” – írta Saldana a Twitteren.

Chris Pratt ezzel egy időben egy bibliai idézetet osztott meg az Újszövetségből, Jakab apostol leveléből. „Azért, szeretett atyámfiai, legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra.”

Bár egyikük sem említette Gunnt név szerint, elég egyértelmű, hogy a sorok rá utalnak. Gunn írta és rendezte A galaxis őrzői első két részét, amely igazán sikeressé tette a két színészt.

Michael Rooker, aki az első két részben szerepelt ugyanakkor azt írta, hogy otthagyja a Twittert, mert elege van abból a „baromságból”, ami az ügy körül zajlik.

https://twitter.com/RookerOnline/status/1021118070771863552

(Rooker nem csak fenyegetőzött, az oldal már nem is él – a szerk.)

Gunn közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy már évekkel ezelőtt megbánta az ízetlen posztokat, és azóta megváltozott.

A Disney még nem jelentette be, hogy mi lesz A galaxis őrzői 3 sorsa Gunn eltávolítása után.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya