Hírek

Christian Bale-t Edgar Allan Poe kísérgeti a készülő The Pale Blue Eye-ban

ellenségek-christian-bale-pale-blue-eye
Ellenségek (2017)

A The Pale Blue Eye-ban Christian Bale egy sokat látott nyomozót alakít, de ami érdekesebb, hogy Edgar Allan Poe segíti őt a nyomozásban.

Christian Bale újra együtt dolgozik egy thrilleren az Ellenségeket is rendező Scott Cooperrel. A The Pale Blue Eye forgatókönyvét a rendező írta Louis Bayard 2006-os azonos című regényéből – írja a Collider.

Bale egy tapasztalt detektívet fog alakítani, aki egy gyilkosságsorozat feltárására indul a West Point-i katonai bázisra 1830-ban.

Bale karakterét a The Pale Blue Eye-ban egy ifjú és rendkívül okos kadét segíti, akit Edgar Allan Poe-nak hívnak. (Igen, az az Edgar Allan Poe.)

„Bár Poe Bostonban született és Baltimore-ban halt meg, élete nagy részét Virginiában töltötte. Én az ő jelenlétében nőttem ott fel. Ő hagyta ránk a detektív műfajt és még mindig velünk van a kultúránkban. Minden horror, misztikus és sci-fi író adósa Poe-nak” – nyilatkozta a rendező. Cooper a filmről elmondta, hogy egy nagyvászonra szánt „kitette” (whodunit) történetet várhatunk, aminek a közepén egy sorozatgyilkos áll.

„Olyan filmeket akarok csinálni, amik egy más irányba sodornak a komfortzónán kívül, de örülök, hogy Christian velem van ebben a projektben is. Több, mint egy évtizede szeretném megcsinálni ezt a filmet, és szerencsémre Christian tökéletesen beleöregedett a szerepbe. Messze túl fiatal volt, mikor először meg akartam csinálni ezt a filmet. A filmeknek megfelelő időben kell elkészülniük. Hatalmas öröm, hogy a The Pale Blue Eye-t Christiannel készíthetem.”

A gótikus, 19. századi misztikus thriller illik Cooper életművébe, aki hasonló filmekkel bizonyított az elmúlt években. Kétszer is dolgozott együtt Bale-l. Először A harag tüzében, majd az Ellenségekben is – utóbbi hasonló történelmi korban játszódik, mint a The Pale Blue Eyes.

Christian Bale nagy változáson ment keresztül, hogy eljátszhassa Dick Cheney-t Az alelnökben, majd Matt Damon mellett szerepelt Az aszfalt királyaiban is. Az egykori köpenyes igazságosztó pedig a Marvelnél is kipróbálja magát, a Thor: Love and Thunderben Gorr szerepében tűnik majd fel 2022-ben.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.