Hírek

Christian Bale újra A harcos rendezőjével forgat

Forrás: Axel Schmidt/AP/Shutterstock

Christian Bale nem unatkozik. Épp csak kiszállt a Ferrariból, a hírek máris arról szólnak, hogy megy a mennydörgés istenével parádézni. A két film között azonban felbukkant egy új projekt. A színész David O. Russell rendezővel fog össze, ami már csak azért is megérdemli a figyelmet, mert kettejük első kooperációja Oscart ért Bale-nek.

Az eddigi példák alapján ahhoz kétség sem férhet, hogy ha Christian Bale és David O. Russell együtt dolgozik, abból nagyszerű film születik. Főleg Bale karrierjére nézve: az Oscar-jelölései felét Russell rendezéseinek köszönhette. Habár az Amerikai botrány csak nevezést ért a színésznek, A harcos elhozta neki első (és máig egyetlen) Oscar-díját a mellékszerepben nyújtott teljesítményéért. A színésszel szemben David O. Russell az utóbbi években nem sokat hallatott magáról, bár korábban is jellemzőek voltak rá a szünetek. Legutóbbi rendezése a Joy volt 2015-ben, azóta nagy volt a csönd körülötte. Ennek azonban vége, ugyanis új filmre adta a fejét, amelyben Bale is a segítségére lesz, és ez jó előjel.

A Collider értesülései szerint a rendező nem csupán Bale-lel kokettál, csupa A-listás sztárt szeretne a következő filmjébe. Jamie Foxx és Angelina Jolie a kiszemeltek között van, ahogy Margot Robbie is (bár állítólag az ő szerepére eredetileg Jennifer Lawrence-t szánta Russell). Persze ez még nincs kőbe vésve, hiszen ez a szereposztás egyelőre csak Russell álma, de micsoda álom!

A harcos

Magáról a filmről kevesebbet tudunk, pontosabban kevéssel többet a semminél. Az Amsterdam munkacímen fut, egy orvos és egy ügyvéd valószerűtlen kapcsolatát mutatja be. A New Regency produkciós cég áll a film mögött, és idén áprilisra lőtték be a forgatási munkálatok kezdetét. Ez azt jelenti, hogy Christian Bale egyáltalán nem lógathatja a lábát Az aszfalt királyai után. Előbb Russell-lel forgat, azután rohanhat át Ausztráliába, hogy tiszteletét tegye a Thor: Love and Thunderben (ha igazak a híresztelések).

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.